Menu Zavřít

Praha chce postavit obchvat kolem Březiněvsi. Hotovo má být v roce 2020

13. 7. 2017
Autor: Profimedia.cz

Pražská Technická správa komunikací (TSK) zažádala o posudek vlivu stavby na životní prostředí (EIA) pro plánovaný silniční obchvat Březiněvsi. Podle projektu v databázi EIA by se mělo začít stavět v příštím roce a hotovo má být v roce 2020. Obchvat dlouhou dobu prosazuje místní radnice, která si od něj slibuje snížení tranzitní dopravy přes městskou část.

Dvoupruhová komunikace o délce zhruba dvou a půl kilometru má vést okolo městské části z východní strany. Na jih od Březiněvsi se bude kruhovým objezdem odpojovat ze stávající silnice II/243 od Ďáblic, dále povede podél zástavby a napojí se opět kruhovým objezdem na stejnou komunikaci. Pro dopravní napojení obce bude v celé délce obchvatu sedm křižovatek.


Stavět se bude i u Jesenice. Čtěte:

Středočeský kraj chystá výstavbu obchvatu Jesenice u Prahy. První etapa začne za rok

 Jesenice u Prahy bude mít okruh

DT24


Zahájení výstavby se předpokládá v roce 2018 a její dokončení v roce 2020. Důvodem projektu je neuspokojivá dopravní situace v Březiněvsi, kterou prochází frekventovaná silnice II/243. „Z hlediska bezpečnosti provozu a zdraví obyvatel je situování stávající trasy velmi nevhodné,“ píše se v dokumentu.

Obchvat by měl zlepšit prostředí v centru obce a také podpořit stavbu komerčních a rezidentních staveb na východní straně Březiněvsi. Místní radnice se o vybudování silnice dlouhodobě zasazuje. Stavbu má na starosti městská Technická správa komunikací, financovat ji bude magistrát.

Dále čtěte:

Praha se Středočeským krajem říkají ano stavbě Vesecké spojky

Praha 6 musí mít pro obchvat Vítězného náměstí další posudky


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).