Menu Zavřít

Praha 5 chce propagovat sport. Našla na to partnerská města

28. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Městská část Praha 5, maďarská Budapešť – Újbuda, slovenská Bratislava – Petržalka nebo například srbský Bělehrad – Savskivenac a chorvatský Trogir spojily síly v projektu Sport4Citizens, který si klade za cíl výměnu know-how v oblasti financování a propagace sportu či sportovní inkluze. Projekt financuje Evropská unie v rámci programu Erasmus+, výše grantu je 1,2 milionu korun.

„Věříme, že akce osloví širokou veřejnost a vyvolá zájem nejen o sport samotný, ale i o sporty, které nejsou v jednotlivých partnerských městech až tak moc známé. Během projektu totiž budou představeny i netradiční sporty, respektive sporty typické pro partnerská města,“ uvedl starosta Radek Klíma (TOP 09).

Jednotlivé sporty chce radnice představit v rámci místních klubů a oddílů v týdenních cyklech. Prostor dostane atletika, plavání a fotbal, golf, tenis, ragby, šachy, americký fotbal či tanec. Dvanáctitýdenní prezentaci sportů uzavře od 19. do 25. června týden s lezením.


Praha bude rozdělovat miliardu. Přečtěte si jak:

Magistrát rozdělí mezi radnice přes 1,2 miliardy. Většinu získá školství a sport

 Pražský magistrát

CONTENT24


„Vzhledem k podstatě projektu, počítáme s aktivním zapojením sportovních klubů sídlících na území naší městské části. Kluby dostanou prostor jednak prezentovat svoji sportovní činnost široké veřejnosti bez rozdílu věku, ale také možnost k náboru nových zájemců do svých sportovních oddílů,“ sdělil zástupce starosty Lukáš Herold (ODS).

Další zprávy z městské části:

Praha 5 připravuje studie pro parkovací domy. Chce je mít hotové do čtvrt roku

Praha 5 vyčlenila pět milionů. Co s nimi, rozhodnou občané

Zastupitelé TOP 09 v Praze 5 chtějí odvolat „svého“ starostu Klímu

 Starosta Prahy 5 Radek Klíma


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).