Menu Zavřít

Tripartita zřídila pracovní skupinu k OKD

6. 6. 2016
Autor: čtk

Zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů dnes zřídili pracovní skupinu k situaci v Moravskoslezském kraji kvůli uhelné společnosti OKD. Informovala o tom ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). Podle předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josefa Středuly se bude skupina zabývat materiálem, který vypracuje ministerstvo průmyslu a obchodu k žádosti managementu OKD o pomoc.

OKD na sebe podala insolvenční návrh na začátku května. Firma dluží více než 650 věřitelům přes 17 miliard korun, nedokáže své závazky splácet a její majetek nedosahuje hodnoty sedmi miliard korun. Krajský soud v Ostravě následně vyhlásil úpadek firmy.

CONTENT24

OKD minulý týden uvedla, že odešle předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) společný dopis vedení společnosti a insolvenčního správce se žádostí o pomoc při úvěrovém financování OKD. Zda se podaří zajistit dost peněz na mzdy pro pracovníky OKD za květen v plné výši, bude zřejmé v nejbližších dnech.

Na počátku června Krajský soud v Ostravě ustanovil prozatímní věřitelský výbor společnosti OKD. Z insolvenčního rejstříku vyplývá, že má tři členy - český stát prostřednictvím České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ), zdravotní pojišťovnu Revírní bratrská pokladna a firmu Advanced World Transport.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).