Menu Zavřít

Milion chvilek se mění. Zakladatel Mikuláš Minář míří do politiky

27. 9. 2020
Autor: Tomáš Tkáčik/Profimedia.cz

Zakladatel a předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář už několik měsíců jedná o svém vstupu do politiky. Nejprve byl v úzkém kontaktu s předsedou Starostů a nezávislých Vítem Rakušanem, který mu angažmá v barvách STAN otevřeně nabídl. Teď vyjednává o možné kandidatuře do sněmovních voleb v příštím roce s předsedou hnutí Praha sobě a starostou Prahy 7 Janem Čižinským. Týdeníku Euro to potvrdily dva zdroje ze spolku Milion chvilek pro demokracii a další tři zdroje z Poslanecké sněmovny. Čižinský ani Minář to na přímý dotaz nevyvrátili.

„O tom, jak dát naši vlast po letech chaosu a rozkrádání do pořádku, jsem v posledních měsících mluvil se spoustou úžasných lidí, kteří k tomu mají co povědět,” připustil nepřímo Čižinský vyjednávání s Minářem. Poslanec zvolený za KDU-ČSL se netají plány na vznik nového uskupení, které by mohlo příští rok zamíchat kartami na celostátní politické scéně. A pomoci mu v tom má právě lídr spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář.

„I nadále platí, co jsem opakovaně řekl veřejně: Milion
chvilek nepůjde do politiky, je to uzavřená možnost. Mne osobně vede pohled na
současnou politickou scénu ke zvažování všech variant,” řekl týdeníku Euro
Minář.

V čele spolku Milion chvilek pro demokracii už Mináře z velké části nahradila nová výkonná ředitelka Marie Jahodová, která teď činnost spolku řídí.

Po zveřejnění tohoto textu zakladatel spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář potvrdil informace týdeníku Euro a oznámil svůj konec v čele spolku. Na pozici předsedy ho vystřídá dosavadní místopředseda a spoluzakladatel Benjamin Roll.

BRAND24

Více se dočtete v aktuálním čísle týdeníku Euro

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).