Mr. HotDoG: nejlepší fast food v Praze. Bez debaty

Klára Donathová 11. března, 10:00  -  Klára Donathová
11. března, 10:00

Zapomeňte na chvíli na blanšírovanou zeleninu, riziko kardiovaskulárních onemocnění i michelinské hvězdy. Snaha jíst zdravě je chvályhodná, stejně jako sledování moderních gastronomických trendů, ale jednou za čas každý dostane chuť na burger, hot dog nebo hranolky. I přestože je v Praze bistro s burgery všeho druhu na každém rohu, vyplatí se vám za tím nejlepším cestovat až na Letnou do podniku s názvem Mr. HotDoG.

Mně se hamburgerová mánie úspěšně vyhnula a podniky s rychlým občerstvením navštěvuji jen ve stavu snížené příčetnosti cestou z baru. Když jsem ale na naléhání přátel zcela za střízliva navštívila letenský Mr. HotDoG, otevřela se mi nová gastronomická dimenze. Jídlo, které nemá žádné haute cuisine ambice, se zdravým stravováním, o které se snažím usilovat, nemá vážně nic společného, jeho způsob servírování je velmi jednoduchý až základní, a přesto mám chuť se na něj vracet zas a znovu. Od chvíle, kdy jsem podnik navštívila poprvé, mám co dělat, abych si všechny schůzky nesjednávala na Letné.

Hot dog nebo slider

Název podniku napovídá, že hlavním trhákem bude hot dog čili párek v rohlíku, ale není to tak jednoznačné. Vedle hot dogů tu mají také slidery neboli malé burgery, které zase tak maličké nejsou. Místní slider vyhrál každoroční Brewsterovo subjektivní hodnocení nejlepších pražských burgerů, které sice stojí na osobních preferencích tohoto amerického foodbloggera, ale je snadné mu dát za pravdu.


Food blog: Najedeno


Místní Bacon cheeseslider (99 korun) s dokonale křupavou americkou slaninou a čedarem je rozhodně nejlepší burger, jaký jsem kdy jedla. A to, že je malý, navíc usnadňuje jeho konzumaci. Vejde se do pusy a půlka vám neskončí na tričku. Středně propečené maso doplňuje větší než malé množství slaniny, rozpečený sýr, plátky nakládané okurky, trocha ledového salátu, nadrobno nakrájená cibule a slider omáčka. Houska je měkká, na řezu opečená, jen lehce nasládlá a proporčně k masu báječně pasuje. Když vám jeden slider nestačí, můžete si objednat dva (189 korun) nebo tři (279 korun), vždy za o něco lepší cenu.

Křupavé tenké hranolky (49 korun přílohové nebo 89 korun velký košík) jsou ke slideru povinností a nudit vás nebudou ani v kombinaci s hot dogem.

Mr. HotDoG
Kamenická 24, 170 00 Praha 7
T: 732 732 404
E: info@mrhotdog.cz
www.mrhotdog.cz
Otevřeno: Po-Ne 11.30- 22.00

Cheese fries (109 korun) s rozpečeným čedarem nebo Bacon cheese fries (139 korun) s extra porcí vykřupané americké slaniny ale doporučuji jen v případě, že je sníte hned. Pokud se budete unášet chutí slideru nebo hot dogu, sýr vychladne a hranolky ztratí kouzlo. Kečup stojí automaticky na stole a nikdo vám za něj neúčtuje nic navíc. Za úvahu stojí přiobjednat si koriandrovou majonézu.

Místo k pohledání

Vybrat ten nejlepší hot dog, není úplně snadný úkol. Společné mají skvělý měkký a nadýchaný rohlík a to, že pochopitelně obsahují párek. Párek je buď čistě hovězí, nebo jde o kombinaci hovězího a vepřového masa. Pak už je jen na vás, co všechno si k rohlíku a párku budete přát. Třeba zelí nebo hovězí chilli a čedar. Mou nejoblíbenější variantou je New York hot dog (115 korun) s hovězím párkem, spoustou sladké karamelizované cibulky a zase s tou skvělou křupavou slaninou, hořčicí a kečupem. Výběr ještě komplikují speciály, které na menu běžně nenajdete, věnujte pozornost i jim.

Dodavatelem masa i párků je Amaso, takže na původ i kvalitu se můžete spolehnout. Místní laskominy můžete zapíjet jedenáctkou z Vinohradského pivovaru, domácí limonádou nebo si dát některý ze zdejších koktejlů. To vše ve velmi neformálním prostředí, které má jedinou zásadní nevýhodu. Špatně se tu hledá místo. Nemůže za to ale nedostatek židlí, podnik je prostě příliš populární. Obsluha je milá a rychlá, snaží se hosty usazovat, jakmile se něco uvolní. Zkrátka tady myslí na všechno a na všechny, takže pokud už máte zimy plné zuby a potřebujete si zlepšit náladu v podniku, kde vládne pohoda a skvělé jídlo, za které neutratíte balík, nehledejte dál a vyrazte rovnou na Letnou.

Přečtěte si další recenze na restaurace:

Levitate Restaurant: koncept zvítězil nad zdravým rozumem

Bistrot 104: vím, kde sever není

Bistro Grils: vůně ohně a výpeku

Sia restaurant: Úspěšná restaurace snadno a rychle

Restaurace Tiskárna: těžká záhada

Bistro Kaprova: večeře v knihkupectví

QQ Asian Kitchen: Neformální Asie

Cukrárna Myšák: Jen pro ten dnešní den

Málo známá Korea

Nostress: žádný stres, jen dobré jídlo

Mezi domky, mezi poli

Velká úroda v pražském Grand Cru

Cicala Trattoria: stará dobrá Itálie



Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Počet hodnocení: 4 | Průměrné hodnocení: 5.00

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Jak může absolvent vysoké školy přijít o titul
Komentář: Václav Klaus mladší - angry bird ODS
Kdy (ne)potřebujete stavební povolení?
Na hypotečním trhu se rozhořívá souboj o tržní podíly
Divoši v SUV z pohledu pojištění
Auta
Koupili byste si auto vyrobené ve Vietnamu? V Paříži se…
Plná moc k přepisu vozidla: Co musí obsahovat a kde ji ověřit + vzor ke stažení
Galerie: Nejbizarnější ruská terénní vozidla, která projedou úplně všude
Audi TT dostalo decentní facelift a narozeninovou edici odkazující na původní koncept
Nejprodávanější značky na evropském trhu za první pololetí: Volkswagen vládne
Technologie
Philips vyrobil cestovní 22″ televizor s napájením na 12 V
Digi TV přidává kvůli fotbalu čtvrtý exkluzivní sportovní kanál, druhé O2 TV má tři
Historie recyklace vesmírných systémů. Nejde jen o SpaceX (video s CZ titulky)
GPU dostanou nový výstup. VirtualLink spojuje obraz, napájení i USB v jediném kabelu
Intel slaví 50 let. Pohled do historie, začátků a méně známých i klíčových momentů
Hry pro příležitostné hráče