
Nepřehlédněte
Výběr zpráv Protextu ČTK
Protext ČTK
Zapomeňte na chvíli na blanšírovanou zeleninu, riziko kardiovaskulárních onemocnění i michelinské hvězdy. Snaha jíst zdravě je chvályhodná, stejně jako sledování moderních gastronomických trendů, ale jednou za čas každý dostane chuť na burger, hot dog nebo hranolky. I přestože je v Praze bistro s burgery všeho druhu na každém rohu, vyplatí se vám za tím nejlepším cestovat až na Letnou do podniku s názvem Mr. HotDoG.
Mně se hamburgerová mánie úspěšně vyhnula a podniky s rychlým občerstvením navštěvuji jen ve stavu snížené příčetnosti cestou z baru. Když jsem ale na naléhání přátel zcela za střízliva navštívila letenský Mr. HotDoG, otevřela se mi nová gastronomická dimenze. Jídlo, které nemá žádné haute cuisine ambice, se zdravým stravováním, o které se snažím usilovat, nemá vážně nic společného, jeho způsob servírování je velmi jednoduchý až základní, a přesto mám chuť se na něj vracet zas a znovu. Od chvíle, kdy jsem podnik navštívila poprvé, mám co dělat, abych si všechny schůzky nesjednávala na Letné.
Hot dog nebo slider
Název podniku napovídá, že hlavním trhákem bude hot dog čili párek v rohlíku, ale není to tak jednoznačné. Vedle hot dogů tu mají také slidery neboli malé burgery, které zase tak maličké nejsou. Místní slider vyhrál každoroční Brewsterovo subjektivní hodnocení nejlepších pražských burgerů, které sice stojí na osobních preferencích tohoto amerického foodbloggera, ale je snadné mu dát za pravdu.
Food blog: Najedeno
Místní Bacon cheeseslider (99 korun) s dokonale křupavou americkou slaninou a čedarem je rozhodně nejlepší burger, jaký jsem kdy jedla. A to, že je malý, navíc usnadňuje jeho konzumaci. Vejde se do pusy a půlka vám neskončí na tričku. Středně propečené maso doplňuje větší než malé množství slaniny, rozpečený sýr, plátky nakládané okurky, trocha ledového salátu, nadrobno nakrájená cibule a slider omáčka. Houska je měkká, na řezu opečená, jen lehce nasládlá a proporčně k masu báječně pasuje. Když vám jeden slider nestačí, můžete si objednat dva (189 korun) nebo tři (279 korun), vždy za o něco lepší cenu.
Křupavé tenké hranolky (49 korun přílohové nebo 89 korun velký košík) jsou ke slideru povinností a nudit vás nebudou ani v kombinaci s hot dogem.
Mr. HotDoG |
---|
Kamenická 24, 170 00 Praha 7 |
T: 732 732 404 |
E: info@mrhotdog.cz |
www.mrhotdog.cz |
Otevřeno: Po-Ne 11.30- 22.00 |
Cheese fries (109 korun) s rozpečeným čedarem nebo Bacon cheese fries (139 korun) s extra porcí vykřupané americké slaniny ale doporučuji jen v případě, že je sníte hned. Pokud se budete unášet chutí slideru nebo hot dogu, sýr vychladne a hranolky ztratí kouzlo. Kečup stojí automaticky na stole a nikdo vám za něj neúčtuje nic navíc. Za úvahu stojí přiobjednat si koriandrovou majonézu.
Místo k pohledání
Vybrat ten nejlepší hot dog, není úplně snadný úkol. Společné mají skvělý měkký a nadýchaný rohlík a to, že pochopitelně obsahují párek. Párek je buď čistě hovězí, nebo jde o kombinaci hovězího a vepřového masa. Pak už je jen na vás, co všechno si k rohlíku a párku budete přát. Třeba zelí nebo hovězí chilli a čedar. Mou nejoblíbenější variantou je New York hot dog (115 korun) s hovězím párkem, spoustou sladké karamelizované cibulky a zase s tou skvělou křupavou slaninou, hořčicí a kečupem. Výběr ještě komplikují speciály, které na menu běžně nenajdete, věnujte pozornost i jim.
Dodavatelem masa i párků je Amaso, takže na původ i kvalitu se můžete spolehnout. Místní laskominy můžete zapíjet jedenáctkou z Vinohradského pivovaru, domácí limonádou nebo si dát některý ze zdejších koktejlů. To vše ve velmi neformálním prostředí, které má jedinou zásadní nevýhodu. Špatně se tu hledá místo. Nemůže za to ale nedostatek židlí, podnik je prostě příliš populární. Obsluha je milá a rychlá, snaží se hosty usazovat, jakmile se něco uvolní. Zkrátka tady myslí na všechno a na všechny, takže pokud už máte zimy plné zuby a potřebujete si zlepšit náladu v podniku, kde vládne pohoda a skvělé jídlo, za které neutratíte balík, nehledejte dál a vyrazte rovnou na Letnou.
Přečtěte si další recenze na restaurace:
Levitate Restaurant: koncept zvítězil nad zdravým rozumem
Bistrot 104: vím, kde sever není
Bistro Grils: vůně ohně a výpeku
Sia restaurant: Úspěšná restaurace snadno a rychle
Restaurace Tiskárna: těžká záhada
Bistro Kaprova: večeře v knihkupectví
QQ Asian Kitchen: Neformální Asie
Cukrárna Myšák: Jen pro ten dnešní den
Málo známá Korea
Nostress: žádný stres, jen dobré jídlo
Mezi domky, mezi poli
Velká úroda v pražském Grand Cru
Cicala Trattoria: stará dobrá Itálie
Čtěte také
Za kolik peněz se dá normálně žít? Minimální důstojná mzda přesahuje 31 tisíc korun
V debatě o výši mezd, respektive minimální mzdy, často zaniká otázka, kolik peněz je…
12. prosince 2019
Vzdejte se funkce premiéra do vyřešení svých problémů, vyzvala ODS Babiše
Předseda hnutí ANO Andrej Babiš by se měl podle opoziční ODS vzdát do vyřešení svých…
12. prosince 2019
Porcování ČEZ. Rumunský majetek české firmy si chtějí rozdělit tamní státní společnosti
Státem kontrolovaná společnost Hidroelectrica, která je největším výrobcem elektřiny v…
12. prosince 2019
Průvodce britskými volebními sliby. Labouristé chtějí radikální změny, konzervativci rychlý brexit
Co se dá komu slíbit aneb Brouzdání britskými volebními sliby.
12. prosince 2019
Amazon bude dál sloužit Pentagonu. To chce klid, vzkazuje Bezos zaměstnancům
Zakázky pro ministerstvo obrany a další silové složky čelí dlouhodobé kritice ze strany…
12. prosince 2019
Sdílení
Hodnocení

Děkujeme za Vaše hodnocení