Menu Zavřít

Zdeněk Burda, Jan Fidler, Petr Šimon, Petr Dvořák

19. 12. 2011
Autor: Euro.cz

Hinton

CONTENT24

generální ředitel, předseda dozorčí rady, výkonný ředitel, finanční ředitel

Na trhu stavebních společností v České republice začala působit nová společnost Hinton.
Pozici předsedy představenstva a generálního ředitele zastává Zdeněk Burda, který dlouhá léta pracoval jako generální ředitel skupiny Skanska. Poslední dva roky předával svoje zkušenosti studentům na Stavební fakultě ČVUT, kde přednášel management a ekonomiku ve stavebnictví. Zajímá se o architekturu a dějiny.
Předsedou dozorčí rady nové firmy je Jan Fidler. Z pozice majitele společnosti bude dohlížet na strategické rozhodování firmy a obchodní aktivity. V minulosti působil ve skupině Skanska nejen jako obchodní ředitel a developer rezidenčních projektů, na starost měl také akvizice pozemků. Krátce po absolvování VŠE působil v oblasti obchodu a marketingu ve společnosti Metroprojekt. Má rád dobré jídlo a pití, rád vaří a cestuje.
Petr Šimon (43) ve firmě působí coby výkonný ředitel. Od roku 1988 působil ve výrobních pozicích společností IPS a Skanska, od roku 2008 zastával funkci ředitele závodu Čechy divize pozemního stavitelství společnosti Skanska. Dalším novým členem vedení Hintonu je její finanční ředitel Petr Dvořák (49). Po absolvování VŠE působil v ekonomických pozicích v divizích a dceřiných společnostech skupin IPS a Skanska, v letech 2006 až 2008 jako finanční ředitel Skanska CZ a místopředseda představenstva. Byl též členem představenstev a dozorčích rad dceřiných společností skupiny. Dvořák bude ve společnosti Hinton zastávat též funkci místopředsedy představenstva.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).