Menu Zavřít

Werichova vila: Zatím nejasno

27. 2. 2006
Autor: Euro.cz

Radnice Prahy 1 zatím nerozhodla o tom, jak naloží s takzvanou Werichovou vilou na Kampě. Zástupci městské části na podzim uváděli, že verdikt padne do konce ledna. Jedním z důvodů, proč návrh není, je podle místostarosty Petra Burgra (KDUČSL) to, že není jednoduché vypsat výběrové řízení na nájemce podle ustanovení zákona o koncesi.

Radnice chtěla již loni vilu pronajmout, nájemce měl dokončit její opravu. V řízení zvítězila společnost Colly. Městská část ale soutěž zrušila právě proto, že nebyla v souladu se současným zněním zákona o zadávání veřejných zakázek.

„Nová soutěž se připravuje,“ řekl novinářům starosta Vladimír Vihan (ODS). Burgr předpokládá, že bude vypsána do podzimu. Zda ale bude také do komunálních voleb uzavřena, není podle něho jisté.

MMF24

Rozhodnutí radnice, která vybrala Colly, mělo řadu kritiků. Patřily k nim neúspěšná uchazečka Meda Mládková a její Museum Kampa, kterou podpořili například opoziční Evropští demokraté (ED) i bývalý prezident Václav Havel. Za Mládkovou se postavil dopisem i ministr kultury Vítězslav Jandák.

Vilu, kterou poškodila v srpnu 2002 povodeň, už radnice zčásti opravila tak, aby nechátrala. Vnitřní úpravy měl provést nájemce. Podle plánu by v přízemí měl být prostor pro kulturu, v patrech mají být byty.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).