Menu Zavřít

Werichova vila znovu čeká na nového majitele

10. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Tento týden mají zastupitelé Prahy 1 rozhodnout o budoucnosti takzvané Werichovy vily na Kampě. Budovu si chce pronajmout Nadace Jana a Medy Mládkových, která provozuje sousední Museum Kampa v Sovových mlýnech. Nadace chce v budově zřídit kulturní stánek věnovaný odkazu Jiřího Voskovce, Jana Wericha a básníka Vladimíra Holana.

CIF24

Zastupitel Ivan Solil však poukázal na to, že řadě obyvatel vadí, že Mládková chce ve vile bydlet. „Považuji to za urážku,“ reagovala Mládková. Radnice se snažila vilu pronajmout už ve třech výběrových řízeních. V prvním zvítězila společnost Colly, což vyvolalo kritiku. Radnice nakonec musela soutěž zrušit, protože nebyla v souladu s platným zněním zákona o zadávání zakázek. Druhé výběrové řízení se mělo uskutečnit loni v červnu, po týdnu ho ale zastupitelstvo zrušilo. Do poslední soutěže se přihlásila jen Mládková.

Podle záměru by se měly v přízemí vily konat projekce, divadelní představení i různé diskuze. V patře mají být dva byty, jak již dříve rozhodla radnice, a také archiv a badatelna.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).