Menu Zavřít

Virtuální pozemky v metaverzu jsou dražší než ty v reálném světě. Investoři se za ně nebojí zaplatit miliony dolarů

30. 11. 2021
Autor: Depositphotos
  • Prodej pozemků v prostorách metaverza probíhá například prostřednictvím nezaměnitelných tokenů NFT. Některé virtuální světy mají dokonce své vlastní, originální platidlo

  • Herní platforma Axie Infinity minulou středu informovala o rekordní transakci ve výší 2,3 milionu dolarů. Už v úterý však došlo k prodeji nemovitosti v hodnotě o 100 tisíc dolarů vyšší

  • Ceny za metr čtvereční se ve virtuálním prostředí rychle zvyšují. Společně s tím roste také hodnota kryptoměn


Vývoj virtuálního světa, kterému se přezdívá metaverzum, je sice teprve v plenkách, už v dnešní době ale probíhá souboj o to, komu v něm bude patřit prostor. Investoři dobře vědí, že jde o velkou prestiž a vliv, a tak se nezdráhají za nehmotné pozemky utratit velké peníze. Minulý týden došlo ke dvěma rekordním nákupům v kryptoměnách, jež v přepočtu sahaly ke dvěma a půl milionu dolarů.

V prvním případě se jednalo o pozemek Genesis v Axie Infinity, což je herní platforma, která uživatelům umožňuje vytvářet digitální domácí mazlíčky axolotly. Jejich prostřednictvím mohou hrát hry, kupovat půdu anebo vyhrát a následně prodat populární nezaměnitelné tokeny, známé pod zkratkou NFT. Axie Infinity, za níž, jak připomíná Business Insider, stojí vietnamská společnost Sky Mavis, je jednou z největších platforem na světě, kde se obchoduje s nepeněžitými tokeny, kterým se v metaverzu velmi daří.

https://twitter.com/AxieInfinity/status/1463613798212935692

Takzvaná play-to-earn platforma Axie Infinity ve středu přišla s informací, že se zmíněný pozemek prodal za 550 etherů, tedy v přepočtu za více než 2,3 milionu dolarů. „Věříme, že jde o největší částku, jaká kdy byla zaplacena za jediný pozemek v digitální podobě,“ uvedla společnost na Twitteru. Již v úterý se však na konkurenční platformě Decentraland prodala nemovitost za 2,43 milionu dolarů. Obě tyto cenovky mají vyšší hodnotu než většina reálných domů v některých nejdražších městech USA.

Decentralend je typ metaverza, ve kterém se obchodní transakce provádějí pouze pomocí kryptoměn. Tento virtuální svět má dokonce své vlastní platidlo s názvem MANA. Dceřiná firma Metaverse Group společnosti Tokens.com koupila v Decentralandu téměř 570 metrů čtverečních pozemků v celkově ceně 618 tisíc MANA, což v přepočtu dělá oněch zhruba 2,4 milionu dolarů.

BRAND24

Metaverzum člověka změní. Virtuální realita v sobě skrývá velké příležitosti, namístě je ale opatrnost
Přečtěte si také:

Metaverzum člověka změní. Virtuální realita v sobě skrývá velké příležitosti, namístě je ale opatrnost

Cena za jeden metr čtvereční virtuálního prostoru v Decentralandu se během posledních pěti měsíců zvedla o těžko uvěřitelných 30,5 tisíce procent. Rostoucí dynamika metaverza rovněž podpořila nárůst hodnoty kryptoměn, které jsou s virtuálními světy úzce spojeny. Podle údajů serveru Coimarketcap si jen za poslední týden token MANA polepšil o 38 procent, Sandbox vzrostl o čtyřiasedmdesát procent a Gala společnosti Gala Games dokonce o 150 procent.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).