Menu Zavřít

V Česku se začala znovu prodávat Nokia 3310. Ta stará z roku 2000

10. 6. 2017
Autor: Nokia 3310 (zdroj: smial / Wikipedia)

Svět je teď na nohou z nové Nokie 3310, která však není vůbec zajímavá. Víte ale, že si můžete koupit i tu původní z roku 2000? V katalogu ji má například Sunnysoft, legendární obchod se smartphony a dříve komunikátory nebo PDA. Chce za ní 790 Kč.

Logicky nejde o nově vyrobený kus, ale repasovaný starý mobil. Dostal nový kryt i baterku a je na něj dvouletá záruka. Sunnysoft píše, že zařízení je určeno pro Českou republiku, vzápětí však dodává, že telefon nemá české menu. Vzhledem k cílové skupině je to zcela zásadní nedostatek.


Přečtěte si, jak na cestě pokroku klopýtají Severokorejci:

Severní Korea představila vlastní iPad. Parametry je to ale spíš odPad

 Kim Čong-un


Z toho vyplývá, že Sunnysoft nerepasoval české mobily, ale nakupuje ze zahraničí. Nejspíš z Číny. Na Aliepressu je takových mobilů spousta, repasy stojí okolo 13 eur za kus, případně 130 eur v balení po deseti. Ani tyto telefony nemají české menu. Pokud jde o originální Nokie, neměl by být pro prodejce problém nahrát tam jiný firmware.

Doufejme, že to tedy originál je. Čínské e-shopy jsou totiž plné padělků starých Nokií. Sám jsem jednu takovou v minulosti koupil. Telefon vypadal stejně, měl stejné funkce, avšak trochu jiné menu, jiné melodie, odlišný displej a naprosto příšernou klávesnici, jejíž popisky zmizely asi za týden.

CIF24

Článek vyšel na webu Cnews.cz

Přečtěte si také:

Wi-fi zdarma. Zastávky umožní cestujícím připojení k internetu

Znovu a lépe. Amazon chystá po předchozím fiasku nový smartphone

Galerie miliardářů. Nejbohatší Češi investují do umění


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).