Menu Zavřít

Švejk Zimola

12. 4. 2017
Autor: Redakce

Pád jihočeského hejtmana Zimoly sice pražskou politikou nijak viditelně nehýbe, nicméně v zákulisí se hovoří o politických zájmech, které zlomily vaz hlavnímu rivalovi předsedy socialistů Sobotky. A pochopitelně se skloňuje jméno ministra vnitra Milana Chovance, který z titulu své funkce má dostatek informací i vlivu a Zimolu fakt nemusí. Určitě platí stará moudrost, že není šprochu... Nicméně tento případ je především případem nebetyčné hlouposti.

Když si hejtman se svým náměstkem nechá postavit daču na Lipně od svého zaměstnance, šéfa krajského holdingu Jihočeské nemocnice Martina Bláhy, kterému vyplácí roční odměny ve výši dvojnásobku platu guvernéra ČNB, tak by měl být „superarbitrován pro blbost a prohlášen ouřední komisí za blba“ jak svého času dobrý voják Švejk.

Každého pochopitelně napadne, že si hejtman s kamarádem pořídili chajdu za peníze krajských nemocnic a to je vnímáno jako opravdu pobuřující. Takhle se to nedělalo ani ve zlatých devadesátých a před veřejností to opravdu obhájit nelze, jakkoli realita může být jiná. Že se na tom popasou třeba i ti, kdo chtějí v Budějicích zase vidět prsty pána z Hluboké, je jen logické a je třeba konstatovat, že ti by se takové pitomosti v životě nedopustili.


Čtěte více o Zimolově kauze:

V Jihočeském kraji se rozpadla koalice. ANO se dožadovalo konce Zimoly

Zimola rezignoval, ČSSD zkusí v Jihočeském kraji domluvit novou koalici

Fond proti korupci tvrdí, že Jihočeský kraj za vlády Zimoly manipuloval zakázky

Jiří Zimola


To samozřejmě nevylučuje, že někde v pozadí je tichá válka mezi přáteli z Lidového domu o nejlepší pozici před bitvou o předsednický post po očekávané prohře ve volbách. A to, co se odehrálo v minulých dnech na jihu Čech, k té prohře nepochybně přispěje.

KL24

Jenže pokud v tom měl prsty Chovanec, měl by být superarbitrován úplně stejně, protože to bude i on, kdo ponese vinu za prohru. A to přes fakt, že se podařilo vyvolat spor další krajské organizace ANO s majitelem partaje Babišem, pro něhož byl Zimola spojencem v ČSSD a jeho pád mu nebude vůbec vonět.

Čtěte další komentáře autora:

Financ politikem

Svačinka pro Babiše

Mour při ruce

Miloš a Tonda


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).