Menu Zavřít

Statisíce přepravených, miliardový obrat. Tuzemskému Daytripu se loni dařilo, firma nyní od investorů získala 10 milionů dolarů

23. 1. 2024
Doba čtení: 2 minuty
Autor: Daytrip
  • Česká společnost Daytrip už nabízí přepravu autem s místním řidičem ve více než 110 zemích po celém světě
  • Služby této firmy loni využilo 350 tisíc cestujících, díky čemuž její obrat dosáhl zhruba jedné miliardy korun
  • Do úspěšného startupu nyní investoval tchajwanský fond Taiwania Capital rekordních 10 milionů dolarů

Dvojnásobný obrat ve výši jedné miliardy korun, expanze do dvaceti nových zemí i podstatný nárůst počtu přepravených osob. Česká firma Daytrip, která spojuje cestující se sítí více než sedmi tisíc řidičů, má za sebou velmi úspěšný rok. Společnost už loni působila ve více než 110 státech po celém světě a při svých dovolených ji využilo celkem 350 tisíc lidí.

Daytrip se také v minulém roce rozrostl o řadu zaměstnanců, kvůli čemuž se jeho tým přestěhoval do nových kanceláří pražského komplexu Port7 v Holešovicích. Firma navíc v náboru rozhodně nepolevuje ani nyní a na letošní sezónu chce zvýšit počet svých pracovníků zejména na pozicích v zákaznické podpoře.

„Máme opravdu globální ambice, které se nám postupně daří naplňovat. Je proto skvělé pozorovat jednak náš růst a jednak také to, že se nám díky němu daří oslovovat další investory,“ uvedl šéf společnosti Tomáš Turek.

Výše investic se pomalu blíží půlmiliardové hranici

Začátkem letošního roku se Daytripu podařilo dosáhnout dalšího úspěchu, jímž byl zisk rozsáhlé investice v celkové výši 10 milionů dolarů (přibližně 227 milionů korun). Do startupu nyní v investičním kole Series B vložil své peníze tchajwanský fond Taiwania Capital. Ten se připojil k fondům Euroventures, J&T Ventures a Nation 1, které už během posledních let firmě poskytly v součtu přes sedm milionů dolarů (necelých 159 milionů korun).

Daytrip překonává sám sebe. Česká služba usnadňující cestování přepravila za první letošní půlrok 130 tisíc klientů a dál expanduje
Přečtěte si také:

Daytrip překonává sám sebe. Česká služba usnadňující cestování přepravila za první letošní půlrok 130 tisíc klientů a dál expanduje

„Jsme rádi za důvěru, kterou nám Taiwania Capital prokázal. Věříme také, že se nám i díky jeho investici podaří dále přiblížit k našemu cíli – být platformou dostupnou pro miliony zákazníků po celém světě,“ doplnil Turek.

Zahájení nové spolupráce si pochvaluje i jeden z partnerů investičního fondu Mitch Yang. „Podpora Taiwania Capital v tomto kole financování demonstruje naši silnou víru v poslání Daytripu a jeho potenciál redefinovat zážitky z cestování. Díky našim odborným znalostem, průmyslovým poznatkům a globální síti bude hrát Taiwania Capital klíčovou roli při urychlení růstu Daytripu a usnadnění jeho expanze na nové trhy,“ řekl Yang.

CIF24

Cesty po všech obydlených kontinentech

Nově získaná investice má Daytripu pomoci především s další expanzí. Firma se chce více zaměřit třeba na Spojené státy americké, kde už minulý rok spustila rozsáhlou kampaň v Kalifornii. Rozšíření nabídky je však v plánu takřka na všech trvale obydlených kontinentech. Nejedná se přitom o nadsázku, jelikož tuzemský startup v současnosti působí v Evropě, Africe, Austrálii, Asii i v Jižní a Severní Americe.

Dovolená za 12 mega? Po covidu lidé častěji cestují privátními lety a více odpočívají, tvrdí šéf luxusní cestovní kanceláře Exclusive Tours David
Přečtěte si také:

Dovolená za 12 mega? Po covidu lidé častěji cestují privátními lety a více odpočívají, tvrdí šéf luxusní cestovní kanceláře Exclusive Tours David

Důvodů, proč je služba v tolika koutech planety tak moc populární, je dle vedení Daytripu hned několik. Jedním z nich je třeba fakt, že všichni nabízení řidiči hovoří anglicky a disponují znalostmi místního prostředí. Trasy mezi jednotlivými místy je navíc možné přizpůsobit dle přání zákazníka, takže lidé mohou poznat i místa, která by při tradičním způsobu cestování nenavštívili. Tyto výhody se pak odráží rovněž v zákaznické spokojenosti, jelikož Daytrip si na portálu TripAdvisor dlouhodobě udržuje nejvyšší rating pěti hvězdiček.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).