Od 15. ledna je možné na adrese soubojkucharu.cz hlasovat o čtyřchodovém menu (s vinným párováním) šéfkuchařů Davida Sˇasˇka a Pavla Sapi´ka. V nabídce najdete kulajdu, pečenou křepelku, jelení plátky či povidlové taštičky se slivovicovým glazé. Degustovat a hlasovat o ceny lze až do 31. března.
Česká neziskovka Jules a Jim získala grant od Googlu
Nezisková organizace Jules a Jim získala jako jediná česká organizace podporu a grant od Google.org, filantropické odnože Googlu. Ta v minulém roce vyhlásila výzvu Google.org Impact Challenge on Safety s cílem podpořit organizace, které se snaží řešit jevy, jako jsou nenávist, extremismus a bezpečnost dětí online i offline.
Ze stovek přihlášených se nakonec celkový grant ve výši deset milionů eur rozdělí mezi 29 vybraných organizací ze 14 evropských zemí.
VDV pomáhá stavět školu pro neratovické děti
Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové podpoří stavbu nové budovy Základní školy speciální Neratov v Bartošovicích.
Základní škola nyní sídlí v pronajaté budově staré obecní školy, která již nesplňuje požadavky na vzdělávání a péče o děti se specifickými potřebami. Výbor dobré vůle se proto rozhodl financovat rozvod topení a vody, který stojí celkem 2,8 milionu
korun. VDV se podařilo zajistit část potřebných peněz a na zbývající vytvořil sbírku.
SIC a Samsung zahájily spolupráci na rozvoji 5G sítí ve Středočeském kraji
Globální lídr technologického průmyslu společnost Samsung Electronics America Inc. a Středočeské inovační centrum (SIC) podepsali memorandum o spolupráci.
Cílem je ověření přínosů veřejné i neveřejné bezdrátové komunikace pro komerční i veřejnou sféru ve Středočeském kraji. K podepsání memoranda došlo za přítomnosti Terryho Halvorsena, EVP Samsung Electronics America (vlevo), a Martina Brummela za SIC.
Philip Morris ČR získal prestižní certifikaci Top Employer
Již pošesté za sebou byla společnosti Philip Morris ČR udělena certifikace Top Employer v České republice. Tuto prestižní mezinárodní certifikaci obdržela od Top Employers Institute. Je udělována pouze firmám, které splní přísné podmínky v oblasti řízení a rozvoje lidských zdrojů a projdou nezávislým auditem.
Na snímku zástupci společnosti Martina Müllerová, Talent Acquisition Executive a Tomáš Dušenka, Employer Branding Executive.
Galavečeře pod taktovkou předních českých šéfkuchařů
V pořadí 5. galavečeře Chef´s diner se uskutečnila v pražské Makro Akademii.
O přípravu výjimečného předvalentýnského šestichodového menu se postaralo šest špičkových českých šéfkuchařů – Přemek Forejt, Mirek Kalina, Tomáš Horák, Martin Štangl, Alexandre Martin a šéfkuchař Makro Akademie Petr Stádník. Gurmánský zážitek byl doplněný skvělými víny ze sortimentu Makro, která k jednotlivým pokrmům vybral someliér Jakub Přibyl, několikanásobný someliér České republiky.
O autorovi| PŘIPRAVILA: redakce (spolecnost.euro@mf.cz)