Menu Zavřít

Rýsuje se návrat Clintonové? Bloomberg by ji údajně bral jako viceprezidentku

17. 2. 2020
Autor: Profimedia.cz

Hillary Clintonová má možná našlápnuto k návratu do vysoké politiky. Černý kůň demokratických primárek Michael Bloomberg údajně zvažuje, že by ji oslovil s nabídkou role viceprezidentky. Clintonová by se tak po čtyřech letech znovu postavila Donaldu Trumpovi v prezidentských volbách.

S informací o možném spojení Bloomberga a Clintonové
přišel agregátor zpravodajství s konzervativním zaměřením Drudge Report,
který kromě jiného v roce 1998 jako první informoval o aféře tehdejšího
prezidenta Billa Clintona se stážistkou Monikou Lewinskou.

Zdroje Drudge Report hovoří o tom, že si Bloomberg nechal vypracovat soukromý průzkum, který mu ukázal, že by zařazení Clintonové do jeho volební kampaně mělo převážně pozitivní ohlasy. Podle zdrojů uvnitř jeho štábu teď zvažuje, zda neúspěšné prezidentské kandidátce z roku 2016 nabídku předloží.

„Soustředíme se na primárky a na debaty a ne na spekulace kolem viceprezidenta,“ uvedl šéf komunikace v Bloombergově kampani Jason Schechter v prohlášení pro zpravodajský web CNBC. K dohadům se dosud nevyjádřila ani sama Clintonová.

Udělej to, Hillary, vzkazují Trumpovi příznivci

Bývalý newyorský starosta rozjel obrovskou mediální kampaň, do televizní reklamy už investoval více než čtvrt miliardy dolarů. Vzhledem k napjaté situaci v Demokratické straně má v plánu tuto částku ještě více než zdvojnásobit. Volební tým pak rozšířil už na 2100 členů. Obřími výdaji na kampaň chce dohnat manko, které nabral na startu kampaně. Do primárek se totiž zapojí až 3. března v rámci tzv. volebního superúterý. Poslední dobou navíc sílí v průzkumech a teď doufá, že by spojení s dalším známým jménem mohlo jeho šance ještě zvýšit.

Jméno Hillary Clintonové ale vyvolává i silně negativní reakce. Podle některých politologů by poražená z prezidentských voleb z roku 2016 Bloombergovi spíše uškodila. „Nemůžu přijít na nic, co by Donaldu Trumpovi a jeho příznivcům udělalo větší radost,“ napsala na twitteru konzervativní komentátorka Candace Owensová. „Jen do toho, Hillary. Udělej nám radost,“ vyzvala Clintonovou.

Útoky na Sanderse a Gabbardovou

Clintonová se při právě probíhající kampani zatím spíše drží stranou, už ale verbálně zaútočila na dva demokratické kandidáty. Podle ní tlačí Rusko na Tulsi Gabbardovou, aby kandidovala jako nezávislá a rozdělila tím liberální voliče. Tím by vznikl prostor pro opětovné zvolení Donalda Trumpa.

Ještě větší ohlas pak měl atak na Bernieho Sanderse, kterého v minulých primárkách porazila. Clintonová o jednom z favoritů letošní volby prohlásila, že je kariérní politik, kterého v Kongresu nemá nikdo rád.

Přečtěte si profily kandidátů Demokratické strany:

Joe Biden: favorit a pokračovatel Obamy

Bernie Sanders: věčně druhý?

Elizabeth Warrenová: zastánkyně minorit a falešná indiánka

Michael Bloomberg: další miliardář v Bílém domě?

Pete Buttigieg: mluvčí mileniálů, který dokáže oslovit dárce

Tulsi Gabbardová: kontroverzní liberálka a veteránka z války v Iráku

Amy Klobucharová: pragmatička se slovinskými kořeny

CONTENT24

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).