Menu Zavřít

Roland Berger ocenil nejvíce inovativní firmu

24. 2. 2012
Autor: profit

Firma AGC Flat Glass Czech získala titul inovativní firma v rámci projektu Česká inovace 2011.  Soutěž vyhlásila obecně prospěšná společnost Česká inovace, ve které spojily své síly významné tuzemské firmy i zástupci univerzit.

Foto: Profimedia.cz

Podpořit, zviditelnit a ocenit české firmy i jednotlivce, jež mají inovativní nápady a podnikatelského ducha, má za cíl soutěž Česká inovace 2011. Společnost Roland Berger ocenila jako partner projektu firmu AGC Flat Glass Czech v kategorii Inovativní firma. Firma totiž ojedinělým způsobem zapojuje své zaměstnance do inovativního procesu a právě to jí vyneslo prvenství. Cílem firmy bylo vytvořit softwarové řešení, které zjednoduší proces podání inovačního návrhu a zvýši transparentnost celého procesu schvalování inovačních návrhů. Všichni zaměstnanci tak dostali možnost sdílet podané, přijaté a realizované návrhy a způsob jejich odměňování. To firmě umožnil systém Inowiz.

Před zavedením systému Inowiz se z celkového počtu 3500 zaměstnanců zapojilo do inovačního procesu cca 250 zaměstnanců. V letošním roce se alespoň jedním nápadem zapojilo 1600 zaměstnanců.

CONTENT24

Právě projekty na podporu inovativnosti mohou zvýšit konkurenceschopnost české ekonomiky. Když si připomeneme bohatou inovační historii České republiky, máme největší předpoklady uspět. Proto jsme se s radostí aktivně zapojili do projektu Česká inovace a mohli tak v rámci našeho partnerství ocenit nejvíce inovativní firmu, které nabídneme poradenství pro další rozvoj inovací,“ uvedl Alexander Kainer ze společnosti Roland Berger Strategy Consultants.

Společnost Roland Berger Strategy Consultants vyvinula nejen metodologii výběru vítězů a hodnotících kritérií, ale také nabídne jednomu z vítězů jako cenu své konzultační služby.  AGC Flat Glass Czech vyrábí a zpracovává ploché sklo především pro stavebnictví (využívané v široké škále exteriérových i interiérových aplikací) a pro automobilový průmysl. Firma se vyznačuje silnou podporou vlastního výzkumu a vývoje a současně velkým počtem aplikovaných inovací.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).