Menu Zavřít

Praha, České Budějovice, Plzeň. Investiční skupina DRFG koupila dvanáct nákupních parků

12. 12. 2018
Autor: DRFG

Česká investiční skupina DRFG získala 12 nákupních parků, mimo jiné na pražském Černém Mostě, v Českých Budějovicích nebo Plzni. Obchodní areály koupila od investiční skupiny Hunter za 1,25 miliardy korun. Obchod byl financován převzetím stávajícího úvěru od ČSOB.

„Tímto krokem se dostáváme na 150 tisíc metrů čtverečních pod správou a 15 tisíc metrů čtverečních ve výstavbě,“ řekl webu E15.cz k akvizici obchodní ředitel DRFG Real Estate Josef Musil. Hlavními nájemci nákupních parků, které DRFG koupila, jsou maloobchodní řetězce Penny, Billa a Albert.

Reality jsou nejvýznamnější částí skupiny DRFG, jejímž většinovým akcionářem je podnikatel David Rusňák. Letos v létě DRFG koupila dva obchodní parky, jeden v Českém Těšíně a druhý v Trutnově. Cena transakce byla téměř miliarda korun.

EBF24

Investiční skupina DRFG se zaměřuje na investice do nemovitostí, telekomunikací a finančních služeb. Dceřiná společnost DRFG Medical buduje síť lékáren. Celková hodnota nemovitostního portfolia DRFG přesahuje podle údajů na webu skupiny 5,6 miliardy korun.

Čtěte také:

Obchod za miliardu. Skupina DRFG koupila od CPI dva obchodní parky

PPF koupila v londýnském finančním centru kanceláře za 3,4 miliardy korun

Po nákupech i prodej. PPF se za 1,2 miliardy zbavila kancelářského projektu v Rotterdamu

Českomoravská Nemovitostní koupila od miliardáře Skaly budovu na Václavském náměstí

Miliardář Vítek prodal pražské sídlo Nestlé, kupcem je Českomoravská Nemovitostní

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).