Menu Zavřít

pozvánky

2. 5. 2016
Autor: Euro.cz

1 Fata Morgana plná motýlů Ve skleníku Fata Morgana v pražské Troji můžete do 8. května zavítat na výstavu s názvem Lehkost motýlích křídel. Do skleníku letecky postupně přicestuje okolo 4500 kukel 50 druhů motýlů. Kokony pocházejí ze Stratfordu nad Avonou, kde se nachází největší motýlí farma v Evropě. Patronem výstavy je charitativní organizace Debra, jejímiž klienty jsou lidé trpící nemocí motýlích křídel. Ve Fatě Morganě najdete i výstavu fotografií klientů Debry a „jejich lidí“ tak, jak je zachytil fotograf Jiří Langpaul. Motýly můžete obdivovat od úterý do neděle od devíti do osmnácti hodin.

2

Palm O Fest na Palmovce

Divadlo pod Palmovkou uvede od 23. května do 6. června 2016 první ročník divadelního festivalu Palm OŁ Fest. Na přehlídce se představí soubory z Polska, Slovenska a České republiky. Do Prahy zavítají i evropské divadelní ikony – polští režiséři Krystian Lupa a Jan Klata. „Hlavním cílem festivalu je zachytit nejen situaci člověka v současném světě a re ektovat jeho proměny hodnot, ale také představit českému publiku zatím málo známé polské divadlo a jeho špičkové soubory,“ říká ředitel Divadla pod Palmovkou a autor myšlenky festivalu Michal Lang.

3

Maxipes Fík slaví narozeniny

Zatímco autor velkého psa a jeho kamarádky Áji Jiří Šalamoun oslavil loni osmdesátku, Maxipes Fík se dožívá letos čtyřicítky. Výstavu Divoké narozeniny Maxipsa Fíka aneb Jiří Šalamoun dětem, která probíhá v bubenečské galerii Villa Pellé, bude provázet bohatý doprovodný program. K vidění budou i autorovy originály ilustrací ke knihám Poslední Mohykán, Hobit, Pan Tau nebo Tracyho tygr či kolekce filmových plakátů.

4

Sugar Man zahraje v Praze

Legendární americký folkrockový zpěvák a písničkář Sixto Rodriguez, vystupující pod svým příjmením, odehraje 11. července 2016 exkluzivní koncert v sále pražského Fora Karlín. O umělcovo „objevení“ se postaral Oscarem a spoustou jiných cen ověnčený film Pátrání po Sugar Manovi (Searching for Sugar Man).

5

Prague Food Festival jubilejní

CONTENT24

Jubilejní desátý ročník gastronomického svátku Prague Food Festival se opět odehraje v unikátním prostředí Královské zahrady na Pražském hradě.

Renomovaní kuchaři i začínající hvězdy připraví jídla vysoké gastronomie respektující udržitelný rozvoj naší planety a Šlozofii Taste Waste. U příležitosti 700. výročí narození českého krále a římského císaře Karla IV. budou mít návštěvníci navíc jedinečnou příležitost degustovat také pokrmy a nápoje, které jim přiblíží 14. století, ve kterém panovník žil.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).