Menu Zavřít

Podniky v Pardubickém kraji

28. 2. 2005
Autor: Euro.cz

hlasy čtenářů V části rozhovoru o Pardubickém kraji (Profit č. 6/2005, strana 33) jsem se dopustil drobného omylu, který bych rád napravil. Šlo o odpověď na dotaz, jaký vliv má struktura kraje na fungování ekonomiky. Zasílám proto upřesněnou verzi: "V Třemošnici byly závody těžkého strojírenství, které se po revoluci transformovaly, vznikla z nich menší firma.

hlasy čtenářů

CONTENT24

V části rozhovoru o Pardubickém kraji (Profit č. 6/2005, strana 33) jsem se dopustil drobného omylu, který bych rád napravil. Šlo o odpověď na dotaz, jaký vliv má struktura kraje na fungování ekonomiky. Zasílám proto upřesněnou verzi:

„V Třemošnici byly závody těžkého strojírenství, které se po revoluci transformovaly, vznikla z nich menší firma. A místní lidé, kteří byli zvyklí chodit do fabriky, na jedno místo, se obtížně srovnávají s nutností dojíždět za prací někam jinam. Ale není to jen Třemošnicko, potíže jsou všude, kde dříve fungovaly velké firmy. Klasickým příkladem je už zmíněná Transporta Chrudim. Podnik byl nešťastně zprivatizován, v návaznosti na to vznikla celá řada drobných firmiček. Transporta byla dříve největším podnikem na Chrudimsku, ale dnes už nefunguje. Podobným případem jsou Poličské strojírny, které se však transformovaly do menšího podniku, avšak výrazně úspěšnějšího než v minulosti.“

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).