Menu Zavřít

HBO, Netflix a další streamovací služby na příští týden: Příběhy Jediů, nové horory a Remarquova klasika

23. 10. 2022
Doba čtení: 3 minuty
Autor: Disney+, Lucasfilm
Netflix a HBO Max patří v tuzemsku mezi nejpopulárnější streamovací platformy a každý měsíc nás zásobují desítkami nových seriálů a filmů. Proto přinášíme pravidelný přehled několika nejočekávanějších projektů, které si na obou službách můžete užít v průběhu následujícího týdne. Společně s nimi pak zařazujeme také ostatní streamovací platformy. Další tipy i spoustu zajímavostí ze světa seriálů najdete každý den na serveru Edna.cz, který stejně jako Euro.cz patří do portfolia vydavatelství Internet Info. A co si tedy na Netflixu, HBO Max a ostatních platformách pustit v týdnu od 24. října?

Kabinet kuriozit Guillerma del Tora

Oscarový režisér Guillermo del Toro patří mezi nejlepší hororové tvůrce třetího tisíciletí a nyní přichází s antologií, která nám nabídne osm příběhů na motivy nejrůznějších autorů. Čeká nás Lovecraft, ale i samotný del Toro. První epizoda dorazí s předstihem, seriál bude následně vycházet týdně. 

Autor: Netflix

Netflixovský kabinet otevře své brány už 25. října.

Dobrá sestra

Charles Cullen je jedním z nejplodnějších vrahů americké historie. Tento ošetřovatel zabil přes 200 lidí a právě na jeho působení v nemocnicích na americkém východě se zaměřuje i snímek Dobrá sestra. Ten navíc představuje jeho kolegyni Amy Loughren, která se snaží coby svobodná matka zaopatřit svoji dceru. Když ale Amy přijde na Charlieho vedlejšák v podobě zabíjení, musí se rozhodnout, zda vystaví sebe i vlastní rodinu nebezpečí. V hlavních rolích excelují Jessica Chastain a Eddie Redmayne. 

Autor: Netflix

Příběh sériového vraha uvidíme na Netflixu 26. října.

Na západní frontě klid

Příběh Ericha Marii Remarqua, který je syrovým převyprávěním bojů na západní frontě během první světové války, znovu ožívá. Ve filmu, jenž vznikal převážně v tuzemsku, znovu uvidíme osudy vojáka Paula Bäumera. Ten vyráží do boje a vidí hrůzy zákopové války i surové zacházení s válečnými vězni. Poměrně realistický snímek natočil Edward Berger a hlavní role se zhostil Felix Kammerer. 

Autor: Netflix

Do vřavy první světové války na Netflixu pronikneme 26. října. 

DC komiksové projekty

V kinech aktuálně řádí snímek Black Adam, který zahajuje novou fázi DCEU. Film navíc propojuje dřívější projekty Zacka Snydera s těmi od Jamese Gunna. A právě drtivou většinu předcházejících DC snímků stále najdeme na HBO Max. Před Adamem v kině rozhodně doporučujeme řadu z nich zopakovat. 

Autor: Warner Bros.

DC filmy a seriály najdeme na HBO Max. 

Chirurgové + Stanice 19

Jeden z nejúspěšnějších seriálů z lékařského prostředí vstupuje už do své 19. řady. Společně s ním se prodloužení dočkal i hasičský spin-off Stanice 19, jenž se vrací pošesté. Příběhy se i v této seriálové sezóně několikrát protnou, rozhodně nás ale čeká několik zásadních zvratů. 

Autor: ABC

Nové epizody obou seriálů najdeme na Disney+ 26. října. 

Star Wars: Příběhy Jediů

Dave Filoni se po odchodu George Lucase stal jednou z nejdůležitějších osobností v budování příběhů z Předaleké galaxie. Po úspěšných projektech, jakými bezpochyby Klonové války, Povstalci i Vadná várka byly, přichází s šestidílnou minisérií Příběhy Jediů. Ta nám představí dva tragické příběhy z řádu Jedi, ve kterých hrají prim Dooku a Ahsoka Tano. Zatímco Dookua cesta zavede do osidel temné strany Síly, Ahsoka kvůli zradě z vlastních řad řád opustí. V obou příbězích se kromě ústředních protagonistů setkáme i se starými známými – objeví se například Yoda, Mace Windu, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi nebo Qui-Gon Jinn. Posledního jmenovaného si navíc v animáku střihne Liam Neeson!

Autor: Disney+, Lucasfilm

Jediové ovládnou Disney+ 26. října. 

BRAND24

The Devil's Hour

Šílený sériový vrah Gideon sedí už nějakou dobu ve vězení. Jednoho dne za ním ale zavítá Lucy Chambers. Zdánlivě obyčejná žena se totiž budí každou noc přesně ve 3:33 a postupně zjišťuje, že ve stejnou hodinu se vždy odehraje nějaký hrůzný zločin. Policisté i Lucy odhalují, že maniak Gideon hraje se zákonem hru na kočku a myš a zdá se, že vše nějak souvisí s takzvanou ďáblovou hodinou – tedy mezi třetí a čtvrtou. V hlavních rolích se můžeme těšit na Petera Capaldiho, Alexe Fernse a Jessicu Raine. 

Autor: Amazon Studios

Nový thriller debutuje na Amazon Prime Video už 28. října.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).