Menu Zavřít

HBO, Netflix a další streamingové tipy na nový týden: Nálož DC projektů, polští démoni nebo čtvrtý Matrix

Autor: Warner Bros.
Netflix a HBO GO jsou v tuzemsku jasně nejpopulárnější streamovací platformy, každý měsíc nás zásobují desítkami nových seriálů a filmů. Proto nově přinášíme pravidelný přehled několika nejočekávanějších projektů, které si na obou službách můžete užít v průběhu následujícího týdne. Společně s nimi pak zařazujeme také ostatní streamovací  služby. Další tipy i spoustu zajímavostí ze světa seriálů najdete každý den na serveru

Edna.cz, který stejně jako Euro.cz patří do portfolia vydavatelství Internet Info.

A co si tedy na Netflixu, HBO Max a ostatních platformách pustit v týdnu od 14. března? 

Démoni Krakova

Naši polští bratři jsou v poslední době poměrně aktivní ve tvorbě seriálů se zaměřením na pekelné démony a monstra. Po komediálním animáku Vymítač (Egzorcysta), jehož první tři řady jsou na Netflixu rovněž dostupné, přichází poněkud vážnější podívaná situovaná do Krakova. Setkáme se v ní s partou studentů a jejich učitelem, kteří vyšetřují paranormální jevy. A při těchto vyšetřováních musí mnohdy čelit hněvu samotného Pekla...

Foto: Netflix

Nový polský seriál dorazí na Netflix 18. března.

Lidské zdroje

Animovaný seriál Big Mouth se na Netflixu dočkal pěti sérií, není proto divu, že na scénu přichází nově i jeho spin-off. Lidské zdroje se ale namísto dospívajících pubescentů zaměřují na tvory, kteří zásadním způsobem ovlivňují lidské životy. Například na hormonální monstra nebo hanbokněžníky. A jelikož za projektem znovu stojí Jennifer Flackett a spol., máme se určitě na co těšit.

Foto: Netflix

První řadu Lidských zdrojů uvidíme na Netflixu taktéž 18. března.

Harriet

Harriet Tubman patří mezi největší afroamerické osobnosti vůbec. Dlouhá léta bojovala proti otroctví a za občanské války pomáhala Severu jako špionka. Není divu, že v roce 2019 vznikl film mapující její působení za války, ve kterém si hlavní roli zahrála Cynthia Erivo. Ta podala skvělý výkon, jenž vyústil i v nominaci na řadu cen. Harriet rozhodně patří mezi ty filmy o rovnoprávnosti černochů, které stojí za to vidět!

Foto: Focus Features

Ruby: Záchranářka

Grant Gustin není jenom Flash a hodlá nám to dokázat! V novém dojemném příběhu na motivy skutečných událostí se objeví jako mladý policista s touhou stát se nejlepším psovodem na světě. V útulku objeví krásnou a chytrou fenku Ruby a vyráží si plnit sny. Jenže Ruby je tak trochu paličatá. Povede se jim dosáhnout cíle?

Foto: Netflix

Granta Gustina se bez šarlatového kostýmu na Netflixu dočkáme 17. března.

Kapky

Mladý miliardářský pár dorazí na svou krásnou chatu. Ovšem v jejich dovolenkové destinaci se nachází lupič. Jak se s tím hodlají vypořádat? A nespustí dopadení lupiče další sled nečekaných událostí? To nám prozradí hvězdná ústřední trojice Jason Segel, Jesse Plemons a Lily Collins.

Foto: Netflix

Kapky uvidíme na Netflixu už 18. března.

Peacemaker

S příchodem HBO Max do Česka se sice nabídka HBO ztenčila o odebrané licencované projekty, přibyly do ní ale originální seriály přímo z produkce Maxu. Tím aktuálně nejúspěšnějším je rozhodně Peacemaker. Spin-off snímku Sebevražedný oddíl připravil coby hlavní showrunner James Gunn, který také natočil několik epizod. Poněkud jiný superhrdinský seriál vnáší svěží vítr do zkostnatělých adaptací a John Cena coby hlavní "hrdina" je naprosto boží! Peacemaker by vám neměl uniknout.

Foto: HBO Max

Stanice 11

Postapokalyptická sága, odehrávající se v několika časových rovinách, sleduje přeživší ničivé pandemie, kteří musí znovu vybudovat svou kulturu, společnost a identitu. Tváří v tvář hrozbám nového světa se upínají k tomu nejlepšímu, co ztratili... Další HBO Max originál si vysloužil celou řadu pochvalných recenzí, hlavně kvůli tomu, že svým způsobem reflektuje aktuální situaci.

Foto: HBO Max

Další DC věci

V nabídce HBO Max vedle Peacemakera najdeme nově i celou řadu projektů na motivy DC Comics. Ke zhlédnutí je toho opravdu dost, například filmy Batman navždy, Wonder Woman 1984 nebo Superman se vrací, ale také seriály Smallville nebo Superman & Lois. Na své si přijdou i fanoušci animované tvorby na motivy DC, hlavně netopýřích filmů jako Batman pokračuje: Návrat Jokera nebo Sebevražedný oddíl: Rozpoutané peklo.

Foto: Warner Bros.

Duna

Adaptace životního díla Franka Herberta loni zaujala fanoušky i kritiky a příští rok ji čeká pokračování, jež doprovodí i celá řada spin-offů. Díky příchodu HBO Max na náš trh si můžeme připomenout první díl, ve kterém režisér Denis Villeneuve rozehrál mocenský příběh plný intrik, lásky a politikaření. A to je opravdu teprve začátek životního dobrodružství Paula Atreida, budoucího padišáha-imperátora.

Foto: Warner Bros.

Matrix Resurrections

Vedle Duny se v nabídce HBO Max vyjímá i další velkofilm, který loni debutoval. Čtvrtý díl slavné ságy Matrix natočila režisérka Lana Wachowski už bez své sestry Lily, příběhově nás pak bere do doby dvacet let po Revolutions. Neo si žije poklidný život, jednou se ale potká s Morpheem. Co naplat, že Morpheus vypadá jinak - Matrix se znovu otevírá!

Foto: Warner Bros.

Všechny výše zmíněné projekty nalezneme na nově spuštěné službě HBO Max.

Star Trek: Picard

Jeden z nejmilovanějších kapitánů Hvězdné flotily aktuálně září ve druhé sérii svého vlastního seriálu. Ten je u nás dostupný na Amazon Prime Video a vedle milovaného Patricka Stewarta coby Picarda se v jeho druhé řadě objevuje i padouch Q, mocná božská bytost v podání Johna DeLancieho. Q se vrací k událostem seriálu Star Trek: Nová generace, ve kterém soudil lidstvo Picardovým prostřednictvím. A onen soud nikdy neskončil... Jak to asi dopadne?

Foto: Paramount+

BRAND24

Picarda si můžeme vychutnat na Prime Video. Třetí epizoda dorazí 17. března.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).