Menu Zavřít

HARMONIE CHUTÍ

Autor: Euro.cz

Potřebujete dvě avokáda, 100 gramů vyloupaných krevet a bylinkovou zálivku. Zálivku připravíte v mixéru smícháním 25 g petrželky, 15 g máty a pažitky, tří nasekaných listů šťovíku, 150 ml bílého jogurtu, dvou lžíc olivového oleje, šťávy z půlky citronu, lžičky medu, půl lžičky soli a pepře.

AVOKÁDO SE ZÁLIVKOU Z BYLINEK

Avokádo rozpůlíte, vydlabete dužinu a nakrájíte jí na kousky. V misce smícháte s krevetami a čtyřmi lžícemi zálivky. Podává se s celozrnným chlebem a máslem.

CHLEBÍČKY S AVOKÁDEM PO IZRAELSKU

Dužinu z avokáda smícháme s 200 g tuňáka z konzervy, nasekanou půlkou cibule a dvěma natvrdo uvařenými, nadrobno krájenými vejci, ochutíme solí pepřem, citronovou šťávou a špetkou cukru. Směs se natírá na krajíčky bílého chleba nebo krekry.

AVOKÁDOVÁ POLÉVKA

Dužinu ze tří zralých avokád rozmixujeme s 1/8 l smetany. Mezitím přivedeme k varu 3/4 litru drůbežího vývaru. Odstavíme ho ze sporáku a vmícháme do něj avokádové pyré. Polévku ochutíme dvěma lžícemi suchého sherry, solí a pepřem. Udržujeme ji teplou. Ze čtyř lžic kukuřičné mouky, soli a malého množství vody připravíme tuhé těsto. To vyválíme na 3 cm silnou placku. Na železné pánvičce ji opečete z obou stran. Po té ji zavineme a nakrájíme na tenké proužky, které vložíme do polévky.

  • Našli jste v článku chybu?

Kvíz týdne

Retro kvíz: Poznáte historické spotřebiče z našich domácností?
1/12 otázek