Menu Zavřít

Drahoš pogratuloval Zemanovi. Ve veřejném životě zůstane

27. 1. 2018
Autor: Martin Pinkas/Euro

Jiří Drahoš uznal porážku v prezidentských volbách. Pogratuloval vítězi Miloši Zemanovi, popřál mu hodně zdraví a poděkoval všem, kteří šli volit. Řekl, že se nechystá odejít z veřejného života. Zemanovi popřál hodně sil a zdraví.

„Nezvítězili jsme, ale neprohráli jsme,“ řekl. Poznamenal, že je rád za obrovskou vlnu energie, která se vzedmula a která podle něj nemůže zmizet. „Slibuji vám, že tuto energii a naději ponesu dále, neodcházím z veřejného života,“ dodal. Jeho slova provázel v Kongresovém sále v Praze bouřlivý potlesk jeho příznivců.

Drahoš zatím nechtěl naznačovat, kam povedou jeho další kroky. Případnou kandidaturu na jiné politické funkce však nevyloučil. Kampaň před prezidentskými volbami Drahoš považuje za životní i politickou zkušenost, kterou by chtěl dále využít.


Prezidentem zůstává Miloš Zeman. Sledujte ONLINE


Drahoše na pódium, kde vydal prohlášení po prohraných volbách, doprovodila manželka Eva a volební tým. Podpořili ho tam také neúspěšní kandidáti z prvního kola voleb Michal Horáček, Pavel Fischer a Marek Hilšer. Drahoš na závěr svého vystoupení společně se svými příznivci zazpíval státní hymnu.

Podívejte se do volebních štábů:

Příznivci Drahoše v dalších minutách obklopili a gratulovali mu k počtu získaných hlasů. Sliboval jim, že z veřejného života neodejde. V následujících rozhovorech médiím řekl, že zvítězit mohl jen jeden. Je rád, že se svým týmem bojoval čestně a bez faulů. Podotkl, že cítí obrovskou podporu, která ho zavazuje, aby zůstal v politickém prostoru.

Rozdíl v počtu hlasů byl podle něj velmi těsný, od počátku ale musel počítat s tím, že se do finále nedostane a že pak případně neuspěje v druhém kole. „Samozřejmě, když jsem sledoval ta čísla, doufal jsem, že ta má procenta budou stoupat rychleji,“ poznamenal.

Drahoš také řekl, že plánuje zůstat se svými podporovateli. „Rozhodně se nikam nechystám utíkat zadním vchodem,“ řekl.

BRAND24

Nejvyšší čas střídat. Čtěte komentář Pavla Párala

 Páral

O volbě prezidenta čtěte více v rubrice Prezidentské volby 2018:

Zemanův svět: pravdu, lež a zavádějící výroky dávkoval po třetinách

Ve druhém kole nemá Zeman ani Drahoš výraznou převahu. Volby ovlivní nerozhodnutí

Drahoš: Chci změnit atmosféru ve společnosti

Zbavte se Mynáře a Nejedlého, radí Babiš prezidentu Zemanovi


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).