Menu Zavřít

Český strojírenský holding koupil mikulovskou MF Energy

12. 7. 2019
Autor: Profimedia.cz

Strojírenské firmy jdou poslední dobou na dračku.

Poslední akvizici udělala skupina českých investorů sdružená pod hlavičkou Českého strojírenského holdingu (ČSH). „Kupujeme firmy v dobré kondici s potenciálem dalšího růstu. MF Energy je přesně takovou společností s tradicí přes pětadvacet let,“ řekl týdeníku Euro člen představenstva ČSH Vladimír Mařík.

MF Energy vyrábí zejména lopatky a příslušenství pro plynové, parní a menší vodní turbíny, což jsou technicky komplikované produkty. Firma z Mikulova navíc poskytuje svým zákazníkům i servis. „Máme identifikovány nové výrobky, nové zákazníky i zajímavé synergie se sesterskou firmou Karned Tools,“ dodal předseda představenstva ČSH a nový jednatel MF Energy Jiří Polman.


Nová vlna českého byznysu: Expanduj, dokud můžeš


Český strojírenský holding v loňském roce založila skupina soukromých českých investorů – průmyslníků, finančních investorů a vědců, například dlouholetí partneři poradenské firmy KPMG František Dostálek a Jan Žůrek, Tomáš Korostenský, který působí ve fotovoltaice, zmíněný profesor ČVUT Vladimír Mařík nebo finančník Libor Winkler ze skupiny RSJ. Zaměřují se na firmy s obratem 50 milionů až 500 milionů korun, ve kterých je zajímavý tržní potenciál. Loni koupili děčínskou firmu Karned Tools.

Další akvizici by chtěl holding uskutečnit v horizontu několika měsíců. Do dvou až tří let plánuje vložit do českého strojírenství přibližně jednu miliardu korun.

Čtěte také:

Jak se zbavit cejchu montovny Evropy? Česko musí podporovat vědu a inovace, říká Babiš

Velký průzkum týdeníku Euro: Jak platí české podniky?

Ministerstvo průmyslu a obchodu podpoří česko-ruskou ekonomickou spolupráci

EBF24

Nová hospodářská strategie povede stát do roku 2030, uvedl Havlíček. Základem bude inovace

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).