Menu Zavřít

7 tipů na relax od slavných byznysmenů

18. 7. 2016
Autor: JD Lasica, CC BY-NC-SA 2.0, Flickr

Ani nejúspěšnější podnikatelé a manažeři světa nemohou pracovat sedm dní v týdnu. Podívejte se na zájmy sedmi slavných osobností, recept na úspěch od toho však nečekejte. Jejich koníčky se značně odlišují, zahrnují šachy, pečení i adrenalinové sporty.

1. Richard Branson – šachy

Britský miliardář je známý dobrodružnou povahou, ale jeden z jeho koníčků adrenalin postrádá – šachy. „Myslím si, že šachy jsou prostě nejlepší hrou na světě,“ napsal Branson na blog vlastní společnosti Virgin. „Kombinují nejlepší prvky mnoha různých sportů – taktiku, plánování, odvahu a riskování. Navíc si můžete dát hrnek čaje a během hry si popovídat.“

Pětašedesátiletý Branson prý za život odehrál tisíce her, velice často s vlastními dětmi na plážích soukromého ostrova Necker v Karibiku.

Britský miliardář Richard Branson (Zdroj: Youtube) Richard Branson

2. Marissa Mayerová – pečení

Kritizovaná šéfka Yahoo prý miluje pečení. „Domnívám se, že je to proto, že jsem velice vědecky založená. Nejlepší kuchaři jsou chemici,“ říká. „Moje koníčky mě dělají lepší v práci“, dodává. Soudě dle problémů Yahoo z poslední doby Marissa zřejmě pečení zanedbává.

3. Bill Gates – bridge

Zakladatel Microsoftu má prý několik zájmů, které považuje za „staromódní“. Podle svých slov je zaníceným hráčem karetní hry bridge. Vedle toho také rád hraje tenis.

Bill Gates (Zdroj: ČTK) Bill Gates

4. Steve Wozniak – segway polo

Spoluzakladatel Applu, inženýr a filantrop má docela netradiční koníček. Je jím polo na segwayích. Po Wozniakovi se také jmenuje jeden z turnajů – Woz Challenge Cup, považovaný za mistrovství světa v tomto sportu. „Segway polo je jedna z věcí, na které si ve svém kalendáři vždy udělám čas,“ říká Wozniak.

5. Warren Buffett – ukulele

Investorská legenda údajně hraje na ukulele již několik desítek let. Buffett rovněž pořádá představení a věnuje hudební předměty dětem a charitě. Podle časopisu Forbes se jeho ukulele v roce 2006 prodalo na eBayi za 11 211 dolarů (272 tisíc korun), které věnoval dětské nemocnici v rodném státě Omaha.

Warren Buffett (Zdroj: čtk) Warren Buffett

6. Sergey Brin – adrenalinové sporty

Podnikatel, který stál spolu s Larry Pagem u založení Googlu, ve volném čase rád posouvá své limity. Věnuje se tak řadě činností – skydivingu, akrobatickým cvičením ve výškách, ultimate frisbee, in-line hokeji nebo také gymnastice.

7. Jack Dorsey – pěší turistika

Dorsey je známý svým přesným plánováním času. Vzhledem k tomu, že je šéfem Twitteru a další technologické firmy Square, volného času příliš mnoho nemá. Na pěší turistiku, oblíbenou výplň volného času, si ale umí vyhradit jeden den v týdnu – sobotu.

Jack Dorsey (Zdroj: čtk) Jack Dorsey

EBF24

Seznam koníčků slavných osobností představil server Business Insider.


Víte, co dělají slavní podnikatelé o víkendu?

Co dělají Elon Musk nebo Bill Gates o víkendu?

Bill Gates, Warren Buffett (Zdroj: čtk)


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).