Menu Zavřít

Ve znamení speciálních bonusů

5. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Konec října je každoročně termínem, kdy všechny pojišťovny působící na českém trhu v oblasti povinného pojištění motorových vozidel nebo-li povinného ručení zveřejňují sazby tohoto produktu na následující rok. Příští rok bude podle jednotlivých pojišťovacích ústavů ve znamení dalších speciálních nabídek a bonusů.

Povinné ručení 2008 Konec října je každoročně termínem, kdy všechny pojišťovny působící na českém trhu v oblasti povinného pojištění motorových vozidel nebo-li povinného ručení zveřejňují sazby tohoto produktu na následující rok. Příští rok bude podle jednotlivých pojišťovacích ústavů ve znamení dalších speciálních nabídek a bonusů. Allianz pojišťovna

Pojišťovna Allianz zvedla na příští rok základní sazby o 3,5 procenta, pro podzimní období však zavedla akční klientskou slevu ve výši 10 procent. Většině klientů se ale zvýší úroveň bonusu o pět procent, reálná výše pojistného jim tedy mírně klesne. Nabídka pojištění obsahuje tři úrovně limitů krytí.

Jako jediná pojišťovna na českém trhu nabízí možnost sjednání spoluúčasti na zaviněné škodě s poskytnutím slevy ve výši šesti nebo 11 procent. Sazby pojišťovna segmentuje především podle bydliště a věku pojistitele či po-

dle toho, zda jde o podnikatele nebo soukromou osobu. Vedle toho Allianz uplatňuje systém bonusu a malusu, který upravuje pojistné v závislosti na indi-

viduálním počtu způsobených nehod.

Česká podnikatelská pojišťovna

ČPP opět razantně změnila svoji nabídku povinného ručení a upravila dosavadní tarify. Základním produktem je takzvaný SPOROPOV, určený hlavně pro osobní vozidla, a dále pak produkty Speciál Plus a Super Plus, u kterých je poskytováno úrazové pojištění řidiče zdarma. Ke všem třem produktům lze pojistit vozík nebo moped zdarma. Segmentace se řídí bydlištěm, věkem pojistitele a stářím vozidla.

Základní sazby pojištění zvýšila ČPP průměrně o pět procent. Hlavní letošní novinkou je akční sleva v podobě takzvaného extra bonusu Profi ve výši 15 procent pro nové klienty. Pro příští sezonu ČPP připravuje novou produktovou řadu pojištění. Jedním ze základních rysů nové řady bude možnost optimální volby typu pojištění podle náročnosti požadavků klienta.

Česká pojišťovna

Nejsilnější Česká pojišťovna nabízí dvě hlavní novinky tohoto roku ve své nabídce, a to úrazové pojištění řidiče zdarma a pětiprocentní slevu pro dobré řidiče, pokud neměli poslední tři roky žádnou škodu a uplatňují tedy bonus.

Své sazby zvýšila o 4,5 procenta a pro většinu stávajících klientů zůstane v příštím roce pojistné tedy skoro stejné jako v roce letošním.

ČSOB pojišťovna

Pojišťovna s bobrem jako svým maskotem motivuje dobré řidiče akční 15procentní slevou. Mezi její další benefity patří úrazové pojištění řidiče zdarma, nebo také krytí poškození na vlastním vozidle u nejvyšší varianty Promiant. Základní sazby pro rok 2008 navýšila v průměru o devět procent. Většina klientů ČSOB Pojišťovny ale zaplatí za povinné ručení na rok 2008 méně peněz než za letošek. Tato pojišťovna bude i nadále segmentovat zejména podle stáří pojištěného vozidla a bydliště pojistitele.

Direct pojišťovna

„Virtuální“ pojišťovna vstoupila na český trh teprve letos a zaměřuje se na prodej povinného ručení prostřednictvím telefonu. Za svou strategii si zvolila taktiku kopírování sazeb ostatních pojišťoven s tím, že od základní sazby bez akčních slev zlevní o 20 procent. Není tedy nejlevnější na trhu, jak se mohou klienti na první pohled domnívat.

Dolnorakouská pojišťovna

Další nová pojišťovna na trhu zahájila prodej letos na podzim a zcela logicky tak nemění sazby od Nového roku. Cílovou skupinu vidí především na venkově, a to zejména v oblasti jižní a severní Moravy. Limity krytí jsou spíše v nižší části spektra, ale pro většinu řidičů plně dostačující.

Generali pojišťovna

Tato italská pojišťovna se lvem ve znaku byla jednou z prvních, která oznámila nové sazby. Učinila tak již na počátku letošního léta, proto také od ledna nepřicházejí žádné změny. Sazby jsou zajímavé především pro venkov a specialitou je možnost uplatnit bonus i na druhé vozidlo stejného majitele. Hlavní novinkou je tedy to, že bonus za bezeškodní průběh pojištění se navyšuje na 40 procent.

Kooperativa pojišťovna

Druhá největší pojišťovna v oblasti povinného ručení zvýšila své sazby od 1. listopadu v průměru o zhruba 4,6 procenta. Osobní vozidla do 3,5 t jsou zdarma živelně pojištěna proti škodám způsobeným povodněmi, záplavami, pádem stromu.

Všichni noví motoristé také obdrží poukázku na rozšířené asistenční služby a mohou si rovněž uzavřít celoroční cestovní pojištění s výraznou slevou. Kooperativa má nadále i speciální zvýhodnění pro vozidla s obsahem 1350 až 1400 ccm.

Triglav pojišťovna

Největší slovinská pojišťovna, která patří v oblasti povinného ručení v ČR mezi jednu z nejlevnějších, zvýšila své sazby pro rok 2008 o více než 13 procent. Jako jedna z mála pojišťoven své sazby nesegmentuje podle žádných kritérií a nabízí jeden limit krytí ve výši 50 milionů korun pro škody na majetku i na zdraví.

Coby benefit poskytuje motoristům úrazové pojištění a pojištění právní ochrany zdarma. Ke každé smlouvě také nabízí úrazové pojištění řidiče a pojištění právní ochrany.

Uniqa pojišťovna

Tato pojišťovna zvýšila od 1. listopadu 2007 své základní sazby o sedm procent. Pro všechny nové smlouvy uzavřené do konce roku 2007 nabízí 15procentní slevu dobrého řidiče. Podmínkou pro její získání je bezeškodný průběh minimálně poslední tři roky.

CONTENT24

Wüstenrot pojišťovna

Pobočka slovenské pojišťovny Wüstenrot nabízí povinné ručení pro osobní vozidla od jara 2006. S ohledem na novou antidiskriminační směrnici Evropské unie již nebude rozlišovat sazby podle pohlaví, což bylo výhodné pro ženy řidičky, a sazby zvýšila v průměru o osm procent.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).