Menu Zavřít

Ochutnali jsme za vás

7. 7. 2003
Autor: Euro.cz

Rulandské šedé 2000 pozdní sběrVinařská oblast velkopavlovickáVýrobce: N. BartizalováCena v maloobchodě: 206 KčCharakteristikaBarva: zlatožlutáVůně: ostřejší, kořenitáChuť: kyselejší, neharmonickáHodnoceníMimořádně zdařilá etiketa i celková prezentace vzbuzuje rozhodně větší naděje, než jaké jsou následně naplněny.

Rulandské šedé 2000 pozdní sběr

Vinařská oblast velkopavlovická

Výrobce: N. Bartizalová

Cena v maloobchodě: 206 Kč

Charakteristika

Barva: zlatožlutá

Vůně: ostřejší, kořenitá

Chuť: kyselejší, neharmonická

Hodnocení

Mimořádně zdařilá etiketa i celková prezentace vzbuzuje rozhodně větší naděje, než jaké jsou následně naplněny. Kromě odpovídající plnosti vyzrálých hroznů nepotěší toto víno ani odrůdově vzdálenou vůní, ani nevyváženou, málo zajímavou chutí. Rulandské šedé v pozdním sběru - navíc z roku 2000 - by zkrátka mělo vypadat jinak.

Celkový dojem: Výhodnost nákupu:

Sauvignon in de Pays

Výrobce: Cave Chantovent

Cena v maloobchodě: 256 Kč

Charakteristika

Barva: sytě žlutá

Vůně: pestrá, květinová

Chuť: plná, bohatá, ale mdlá

Hodnocení

Bílá vína z jihu Evropy postrádají pro našince dostatek kyselin. Dokonale sytá chuť tak sice ohromí svojí mocností, postrádá však svěžest a určitou jemnou pikantnost, která činí Sauvignon jednou z nejušlechtilejších bílých odrůd. Technicky není tomuto vínu co vytknout, ale důvodů k nadšení je rovněž pomálu.

Celkový dojem: 2,5

CONTENT24

Výhodnost nákupu: **

Hodnocení: Celkový dojem z vína označuje počet plných sklenic. Minimum je půl sklenice, maximum pět sklenic. Výhodnost nákupu poměřuje kvalitu vína s cenou, nejlevnější víno tedy nemusí být právě dobrá koupě, a naopak relativně dražší láhev může být skvělým tipem. Maximum je pět, nejméně jedna mince.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).