Menu Zavřít

Malúš před soud

4. 7. 2007
Autor: Euro.cz

Podnikateli Jiřímu Malúšovi hrozí, že půjde do vězení

Podnikateli Jiřímu Malúšovi, majiteli holdingu Agropol Group (druhé nejvýznamnější skupiny působící v českém zemědělství a potravinářském průmyslu s loňským obratem 12,5 miliardy korun), hrozí, že půjde do vězení. Na dny 10. až 12. září je nařízeno hlavní líčení u Městského soudu v Praze, kde bude čelit obžalobě z trestného činu podvodu. Na dotaz týdeníku EURO to minulý týden sdělili pracovníci trestněprávního úseku tohoto soudu.
Soudkyně Dana Pacholíková, jež má případ na starosti, následně uvedla, že nejde o jedinou obžalobu, které Malúš čelí. „Je tady ještě jeden případ, který se pana Malúše týká, ale u toho, pokud vím, hlavní líčení dosud nařízeno nebylo,“ řekla.
Dle informací týdeníku EURO se obě kauzy týkají transakcí z poloviny 90. let minulého století, kdy se Malúšovi, předlistopadovému řediteli správního úseku Československé televize a později spolumajiteli makléřské společnosti Renesance burzovní, podařilo ovládnout několik podniků zemědělského zásobování a nákupu (ZZN) i obchodní společnost Agropol. Vytvořil tím základ svého současného impéria, do něhož patří i několik podniků zpracovávající drůbež (Jihočeská drůbež, Intergal Vrchovina a Moravskoslezské drůbežářské závody Promt). Ve zpracování drůbeže Malúš vládne trhu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).