Menu Zavřít

Kanadský pivovar uvařil speciální várku piva inspirovanou českou tradicí

19. 3. 2019
Autor: Shutterstock

České pivo i jeho kanadskou obdobu čepovali v pivovaru Godspeed Brewery v kanadském Torontu. V neděli 3. března 2019 se tam uskutečnila akce s ochutnávkou českých piv i tradiční české gastronomie. Hosté mohli vyzkoušet jak importované české pivo, tak i tamní speciální edici inspirovanou českým pivovarnictvím. Akci podpořila vládní agentura CzechTrade a Generální konzulát ČR v Torontu.

BRAND24

Zástupci pivovaru Godspeed se loni v listopadu zúčastnili úspěšné obchodní mise severoamerických pivovarníků do České republiky. Ta vznikla ze spolupráce mezi českou ambasádou ve Washingtonu, Generálním konzulátem ČR a zahraniční kanceláří CzechTrade. První březnovou neděli proto torontský pivovar Godspeed Brewery zorganizoval český den jako vzpomínku na tuto misi.

Hlavní sládek a majitel pivovaru Luc „Bim“ Lafontaine je v Torontu znám hlavně díky svému unikátnímu inovativnímu přístupu k vaření piva. Inspiraci pro nové chutě čerpá z pravidelných cest do Japonska i dalších koutů světa. České pivovarnictví ho nadchlo natolik, že se jako poctu tuzemské tradici rozhodl vytvořit vlastní světlý a tmavý ležák. Z nejlepších českých surovin ho uvařil tři druhy, které představil na této pivovarnické akci. Tuto akci pro velký úspěch plánuje opakovat alespoň třikrát do roka.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).