Menu Zavřít

Informační místa budou pokračovat

27. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Informační místa pro podnikatele, na nichž mohou čeští podnikatelé získat potřebné informace pro zahájení či provoz svého podnikání, se těší rostoucí oblibě.

Celkem 90 procent náhodně dotázaných klientů hodnotí řešení jejich problému, které jim bylo poskytnuto na těchto informačních místech, jako užitečné a stejné množství hodnotí celkový přínos informačních míst pozitivně. Ke dni 30. září 2008 bylo od začátku společného projektu ministerstva průmyslu a obchodu a Hospodářské komory České republiky vyřešeno více než 52 tisíc požadavků.

Podnikatelé se na informační místa obracejí nejčastěji pro informace týkající se provozu podniku, podpory podnikání a dotací z fondů Evropské unie. V současné době je v České republice provozováno 79 informačních míst.

CONTENT24

„Ohlasy a reakce ze strany podnikatelů na činnost Informačních míst pro podnikatele jsou velmi pozitivní. Těší nás zájem ze strany podnikatelů o využívání této služby a i v dalším období se budeme snažit, aby jim poskytované služby pomohly při jejich podnikání,“ říká prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel.

Síť kontaktních míst se nachází téměř ve všech bývalých okresech. Celkem je v současné době provozováno 79 kontaktních míst při okresních či oblastních hospodářských komorách. Plošně se jedná o nejvíce rozšířenou standardizovanou veřejnou informační službu pro podnikatele.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).