Menu Zavřít

Aktuální stav dálnice D3

4. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Dálnice D3 z Prahy do Českých Budějovic a navazující rychlostní silnice R3 dál k hranicím s Rakouskem mají dohromady měřit 171 kilometrů. Dokončeny by měly být nejdříve v roce 2016 a stát by měly 65 miliard korun. Na jihu Čech je zatím v provozu devítikilometrový úsek D3 od Chotovin k obchvatu Tábora, zatím provozovaný jako silnice I.

Dálnice D3 z Prahy do Českých Budějovic a navazující rychlostní silnice R3 dál k hranicím s Rakouskem mají dohromady měřit 171 kilometrů. Dokončeny by měly být nejdříve v roce 2016 a stát by měly 65 miliard korun.

CONTENT24

Na jihu Čech je zatím v provozu devítikilometrový úsek D3 od Chotovin k obchvatu Tábora, zatím provozovaný jako silnice I. třídy. Do konce letošního roku by k němu mělo přibýt sedm kilometrů mezi Chotovinami a Meznem v okrese Benešov, zatím v polovičním profilu. Úseky mezi Táborem, Soběslaví a Bošilcem jsou na základě vládního usnesení zařazeny mezi pilotní projekty modelu PPP.

Na další úseky mezi Bošilcem a Českými Budějovicemi, respektive Českými Budějovicemi a česko-rakouskou hranicí, se momentálně připravuje dokumentace pro územní rozhodnutí, neuskutečnily se ale zatím výkupy pozemků. Úseky ve Středočeském kraji byly dlouhou dobu bez výrazných pokroků, nyní probíhá nebo se chystá posuzování vlivu stavby na životní prostředí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).