Menu Zavřít

Do Ostravy a do Plzně

18. 5. 2007
Autor: Euro.cz

ProLogis

CONTENT24

ProLogis, vlastník a developer distribučních areálů, rozšíří rozlohu průmyslových zón, které buduje nebo spravuje v ČR. Firma zakoupila více než 48 hektarů, na nichž budou stát dva nové industriální parky v Ostravě a Plzni.
Areál ProLogis Park Ostrava se nachází ve městě, necelých deset kilometrů jižně od hranice s Polskem a 50 kilometrů západně od slovenských hranice. Po dobudování parku bude bývalé hornické město bohatší o dvě distribuční centra o rozloze 69 tisíc metrů čtverečních. Začátek výstavby je plánován na druhou polovinu roku 2007.
Druhý areál ProLogis Park Štěnovice leží dva kilometry severně od Plzně. Projekt zahrnuje pět objektů o celkové výměře přes 116 tisíc metrů čtverečních. Zahájení první fáze výstavby se chystá na konec letošního roku. „Vítáme možnost uchytit se v Ostravě a Štěnovicích, což jsou silné regionální trhy s obrovskou průmyslovou základnou,“ prohlásil Jakub Pelikán z firmy ProLogis, která ve střední Evropě obhospodařuje průmyslové areály o rozloze přes 2,3 milionu metrů čtverečních.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).