Menu Zavřít

Restaurace na Výstavišti se po letech dočká opravy. Praha do ní investuje 72 milionů

18. 8. 2017
Autor: ČTK

Praha nechá opravit bývalou restauraci Bohemia na Výstavišti. V chátrající budově by měla po opravách začít fungovat restaurace se středomořskou a italskou kuchyní. Projekt už schválili městští radní. Rekonstrukci zajistí městská firma Rozvojové projekty Praha (RPP), odhadní cena oprav je zhruba 72 milionů korun bez DPH. Část zastupitelské opozice kritizuje pomalý postup přípravy rekonstrukce.

Pavilon bývalé restaurace Bohemia se nachází vlevo od vstupu do areálu, „Objekt je v současné době v dezolátním stavu a je nutná jeho generální rekonstrukce,“ píše se ve schváleném dokumentu.

Podle záměru má v pavilonu vzniknout středomořská restaurace, objekt má sloužit i k pořádání kulturních akcí s kapacitou maximálně 100 lidí. Podle usnesení se v současnosti aktualizuje stavební povolení, které bylo platné už v roce 2008.


Průmyslový palác dokreslí VPÚ Deco. Čtěte:

Praha má dodavatele projektu dostavby Průmyslového paláce. Nakreslí ho VPÚ Deco

Průmyslový palác

BRAND24


Podle předsedy zastupitelského klubu TOP 09 Václava Novotného měla být restaurace zrekonstruována už dávno. Projekt oprav včetně stavebního povolení podle něj na magistrátu leží už roky a areál Výstaviště je ve správě hlavního města od začátku roku 2015, tedy od doby pár měsíců po začátku vlády současné garnitury. „Pokud by koalice chtěla, mohla na jaře roku 2015 slavnostně přestřihávat pásku. Nechápu, proč se současné vedení Prahy samo vmanipulovává do situace, kdy tvrdí, že vše bude hotovo někdy v roce 2019,“ uvedl.

Situaci kolem Výstaviště, které je památkově chráněno, řeší Praha řadu let. Před časem se město vyvázalo z dlouhodobé a podle některých názorů nevýhodné nájemní smlouvy se společností Incheba. Některé další akce ale bude tato firma na výstavišti pořádat až do roku 2018. Areál u Stromovky vznikl v roce 1891 při příležitosti Jubilejní zemské výstavy. Poškodila ho povodeň v roce 2002 a o šest let později požár Průmyslového paláce.

Dále čtěte:

Výstaviště bude mít nové brány a letní kino. Podle opozice jde o Potěmkinovu vesnici

Praha se pustí do oprav Výstaviště. Skončí Matějská?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).