Menu Zavřít

VoZP hledá šéfa, přihlásí se i dočasný ředitel Zezula

8. 12. 2016
Autor: Jan Hrouda/Euro

Vojenská zdravotní pojišťovna (VoZP) vyhlásila výběrové řízení na nového ředitele. Zájemci se mohou hlásit do 13. ledna. Do výběrového řízení se chce přihlásit i Rostislav Zezula, který pojišťovnu po odvolání ředitele Karla Šteina vede. Šteina policie stíhá kvůli nehospodárnému nakládání s penězi.

Pojišťovna o vyhlášení výběrového řízení informovala na svém webu.

Zájemci by měli mít mimo jiné desetiletou praxi v manažerské pozici a měli by mít za sebou minimálně rok na pozici manažera s vedením organizace nad 100 zaměstnanců. Mezi požadavky je i manažerská a finanční odpovědnost do výše nejméně 100 milionů korun. Měli by také předložit koncepci rozvoje pojišťovny v letech 2017 až 2021.

Zezula pojišťovnu vede od konce listopadu, kdy správní rada znovu odvolala Šteina. Zářijové sesazení Šteina bylo zpochybňováno. Zezula poté na webu pojišťovny jako jednu ze svých priorit uvedl: „Připravím otevřené výběrové řízení na generálního ředitele a pověření k řízení pojišťovny jsem přijal s tím, že se do tohoto výběrového řízení přihlásím.“ Zezula v minulosti působil ve Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra a ve Všeobecné fakultní nemocnici.

Pojišťovnou, která má asi 700 tisíc pojištěnců, v minulých měsících zmítaly spory o její vedení. Přeli se především členové správní rady za ministerstva spravovaná hnutím ANO a za ministerstvo zdravotnictví, které spravuje ČSSD.


O situaci ve VoZP dále čtěte:

Vulgarity a vyhrožování. Tak dopadla správní rada vojenské pojišťovny

BRAND24

Vojenská pojišťovna podle dozorčí rady záměrně dělila zakázky

VoZP obměnila většinu členů správní rady. Míří do ní i velitel vzdušných sil Šebesta


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).