Menu Zavřít

Vedení ODS definitivně schválilo program i kandidátky

26. 6. 2017
Autor: čtk

Vrcholné orgány ODS dnes definitivně schválily program i kandidátky pro podzimní volby do Sněmovny. Podle předsedy strany Petra Fialy jde ODS do voleb s cílem hájit svobodu a demokracii. Fiala se domnívá, že tyto hodnoty jsou v ohrožení.

Vedení ODS potvrdilo kandidátky, které už dříve jednotlivé krajské organizace představily. Celkem se na kandidátních listinách představí 300 lidí, z toho 40 jich dodala Strana soukromníků, s níž občanští demokraté v letošních volbách spolupracují. Fiala, který bude volebním lídrem v Jihomoravském kraji, také uvedl, že za ODS bude kandidovat i řada nestraníků.

Program ODS představila už v dubnu. Je založený na snižování daní, růstu mezd, posílení bezpečnosti i plánech v sociální oblasti. „Jsme přesvědčeni, že současný ekonomický růst nesmíme projíst, nesmíme promarnit, ale musíme investovat do naší lepší budoucnosti,“ řekl dnes Fiala.

„Chceme hájit svobodu, chceme hájit demokracii v této zemi, protože cítíme, že obě tyto podstatné věci jsou u nás v ohrožení. Chceme zastavit to ohrožení,“ řekl předseda ODS. Strana chce zastavit vládu ČSSD, ANO a KDU-ČSL, která podle něj způsobila zemi značné škody.

BRAND24

Vymezil se také přímo proti hnutí ANO bývalého ministra financí Andreje Babiše, které má v průzkumech výrazný náskok před ostatními stranami. „Chceme také zabránit jednobarevné vládě exministra financí, chceme zabránit tomu, aby ve vládě mohli být komunisté,“ řekl Fiala. Proti Babišovi se vymezil i v oblasti volebního programu. „Všichni, kdo zpochybňují program, nahrazují ho marketingovými triky, koblihami a dalšími podobnými věcmi, dlouhodobě nemohou uspět. Smysl demokratické politiky je nabídnout kvalitní program, pro něj získat podporu a ten pak uskutečňovat,“ řekl.

Co ve volebních programech slibují další strany?

ČSSD představila program. Slibuje průměrný plat 40 tisíc a progresivní zdanění

Zelení představili program. Chtějí univerzální důchod či volební právo od 16 let

Kampaň hnutí ANO se zaměří na daně a investice. Vyjde na 90 milionů

Neuhneme. TOP 09 představila volební heslo a plán přijetí eura

Mír, spravedlnost a bezpečí. Komunisté představili své volební heslo


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).