Menu Zavřít

Kampaň hnutí ANO se zaměří na daně a investice. Vyjde na 90 milionů

1. 6. 2017
Autor: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Hnutí ANO pravděpodobně na kampaň před podzimními sněmovními volbami využije celý nový zákonný limit 90 milionů korun. Kampaň by se měla podobat v základních rysech těm předchozím, její vrchol by měl přijít od září, do té doby budou náklady spíš při zemi, řekl ve středečním rozhovoru ČTK předseda hnutí Andrej Babiš. Hovořit s voliči by ANO mělo o daních, investicích, ale také o fungování státu.

Kampaň podle Babiše bude vycházet z kombinace toho, s čím ANO bodovalo během posledních komunálních a krajských voleb. „V této chvíli ani nevím (co bude hlavní součástí). Bude to kombinace toho, co jsme dělali v komunálu nebo krajích. Ta hesla budou samozřejmě jiná, ale nějaký velký rozdíl v tom nebude,“ řekl Babiš.

Hnutí zřejmě vyčerpá celý nově zavedený limit 90 milionů korun na kampaň. „Já si myslím, že ano. Kvůli tomu, že to začalo už 2. května,“ připomněl datum vyhlášení termínu voleb ve Sbírce zákonů. „My jsme nepočítali s tím, že tam budou náklady za květen, červen a část července, mysleli jsem, že to bude až od konce července,“ připustil Babiš.


Přečtěte si více o aktuálním volebním modelu:

Volby by vyhrálo ANO, koalice lidovců a STAN by neuspěla

Obsah volebních uren by podle průzkumu tvořily v průměru ze 14 procent lístky bolševické KSČM


Hlavním tématem voleb by mohly být daně a investice, uvedl Babiš. „Ale ten základ, co my si myslíme, že pokud náš stát má skutečně nějak fungovat, i legislativní proces, tak to musí být příští vláda, která bude skutečně nějaký tým, která bude chtít něco změnit a nebude politikařit,“ dodal. Lidé ve vládě by si podle Babiše měli rozumět a spolupracovat. V současném kabinetu podle něj bylo ANO osamocené, zatímco ČSSD a lidovci „dělali kšefty“.

BRAND24

Babiš se i díky svému odvolání z funkce ministra financí a vicepremiéra může víc zapojit do volební kampaně, kterou centrálně ANO vede majitel realitní společnosti M&M Reality Petr Morcinek. „On je externí najatý manažer, který má koordinovat jednotlivé krajské volební manažery. Já jsem nastoupil na hnutí v pátek, takže začal jsem to hnutí aktivně řídit. Teď jsem dokončil vizi, budu dělat program, kandidátky, budeme připravovat kampaň, víceméně já na to budu hlavně dohlížet,“ řekl.

Přečtěte si také:

Neuhneme. TOP 09 představila volební heslo a plán přijetí eura

Bělobrádek burcuje proti Zemanovi a Babišovi: Bojujeme o charakter společnosti

Průzkum: ANO jasně vládne, na sociální demokraty se dotahuje ODS

Volební kampaň odstartovala. Strany mohou investovat maximálně 90 milionů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).