Menu Zavřít

Po Obamovi zůstávávají nezahojené rány, říká Zeman. Volil by Trumpa

20. 9. 2016
Autor: čtk

Prezident Miloš Zeman by v amerických prezidentských volbách podpořil republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Hillary Clintonová z Demokratické strany by podle Zemana pokračovala v politice současného prezidenta Baracka Obamy.

Zeman v pořadu Rozstřel na iDnes.cz uvedl, že Spojené státy by pod vedením Trumpa byly jiné, než jaké jsou za Obamy. „Při vší úctě k Baracku Obamovi, jeho jméno je spojeno s celou řadou neúspěchů, podařilo se mu rozhasit celý Střední východ,“ uvedl. Po Obamovi podle české hlavy státu zůstává řada „mokvajících ran“ a žádná se nezahojila.

Clintonová by podle Zemana pokračovala v Obamou nastaveném směru. „Já se nebudu vměšovat do amerických vnitřních záležitostí, pouze řeknu, že pokud bych byl americkým občanem, tak ano, volil bych Donalda Trumpa,“ uvedl Zeman.

Kritické hlasy o Trumpově populismu či nedostatku zkušeností Zeman odmítl a poukázal na Ronalda Reagana, který byl prezidentem v letech 1981-1989. „Když kandidoval Reagan, byly posměšky, že je to jen hloupý herec, co od něj můžeme čekat. A byl to jeden z největších amerických prezidentů,“ řekl Zeman.


Zemana s Trumpem pojí populismus, míní komisař OSN. Čtěte více:

Zeman je populista jako Trump nebo Le Penová, tvrdí komisař OSN

 Miloš Zeman

Dále čtěte:

BRAND24

Migrace, brexit a ABBA. Zeman zpíval Guardianu

Trump může být větší psychopat než Hitler, tvrdí studie


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).