Menu Zavřít

Napětí v Bílém domě. Nový šéf komunikace vulgárně uráží kolegy

28. 7. 2017
Autor: čtk

Nový šéf prezidentské komunikace Anthony Scaramucci se znovu drsně obořil na své kolegy v Bílém domě a prohloubil roztržku, která tento týden zaměstnává americké politiky i novináře a ohrožuje pověst týmu Donalda Trumpa. Scaramucci v rozhovoru pro časopis New Yorker ve čtvrtek zahrnul vulgárními útoky personálního šéfa Bílého domu Reinceho Priebuse a hlavního Trumpova stratéga Steva Bannona.

Scaramucciho, bývalého finančníka z Wall Street, jmenoval prezident do svého týmu minulý pátek. Krátce nato nový šéf komunikace překvapivě obvinil Priebuse z úniků informací a vyzval Federální úřad pro vyšetřování (FBI), aby se jeho jednáním zabýval.

V rozhovoru s reportérem magazínu New Yorker Scaramucci své útoky ještě zesílil, když Priebuse nazval „zas*aným paranoidním schizofrenikem“. Znovu personálního šéfa Bílého domu obvinil z úniků informací a předpověděl, že brzy odstoupí.

Nemilosrdně kritizoval i Bannona, který údajně zneužívá Trumpovy slávy, aby se sám zviditelnil. „Nehodlám si honit vlastní triko (ve skutečnosti použil vulgárnější výraz - pozn. red.), nejsem Steve Bannon, jsem tady, abych sloužil zemi,“ řekl.

BRAND24

Když se článek v časopisu New Yorker objevil na internetu, pokusil se Scaramucci na twitteru o omluvu. „Občas užívám silný slovník. Na tomto poli se toho napříště zdržím, ale nevzdám vášnivý boj za program Donalda Trumpa,“ napsal Scaramucci.

Dále čtěte:

Od koho unikají informace? V Bílém domě vře spor

Trumpův mluvčí rezignoval. Spicerovi vadí nový ředitel komunikace

Trump zaútočil na CNN. Vyhrožuje novinářům násilím, kritizují média


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).