Menu Zavřít

Hannig bude kandidovat na prezidenta. Chce navázat na Zemana

19. 7. 2017
Autor: čtk

Hudebník, producent a předseda strany Rozumní Petr Hannig se bude příští rok ucházet o funkci prezidenta. Uvedl, že chce navazovat na politiku současného prezidenta Miloše Zemana, voličům ale chce nabídnout jinou formu chování. Hannigovu kandidaturu podpořila také krajně pravicová strana Národní demokracie Adama B. Bartoše.

„Můj souhlas s kandidaturou byl dán tím, že další oficiální kandidáti jsou zcela odlišné politické orientace než současný prezident. A kdyby prezident Zeman z jakéhokoli důvodu nekandidoval, současná politika hlavy státu by nebyla zachována,“ řekl Hannig o motivaci svého rozhodnutí ucházet se o funkci hlavy státu na tiskové konferenci v Praze.

Jednasedmdesátiletý Hannig se o vstup do politiky pokoušel několikrát. Založil Stranu zdravého rozumu, která dnes působí pod názvem Rozumní, a od roku 2002 pravidelně kandiduje ve volbách do Sněmovny či Senátu. Loni při kandidatuře do Senátu v Praze 11 získal 2,3 procenta hlasů, jeho strana ve sněmovních volbách v roce 2013 získala 0,3 procenta hlasů. Před pěti lety Hannig na prezidenta nekandidoval.

BRAND24

Zeman chce příští rok prezidentskou funkci obhajovat. Jeho vyzyvateli jsou například textař a podnikatel Michal Horáček, bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš, bývalý šéf automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek, lékař Marek Hilšer, podnikatel Igor Sládek nebo bývalý šéf kabinetu Jiřího Rusnoka Karel Štogl.

O dalších kandidátech čtěte:

Bývalý šéf Škody Kulhánek chce být prezidentem. Bude kandidátem ODA

Bělobrádek s Gazdíkem vyslovili podporu Drahošovi. Ten chce zůstat nestranický

Průzkum: Drahoš by ve druhém kole prezidentské volby porazil Zemana

Zeman: Pokud prohraju volby, odejdu z politiky


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).