Menu Zavřít

Clintonová starostkou New Yorku nebude. Z politiky zmizí úplně

9. 1. 2017
Autor: čtk

Neúspěšná kandidátka loňských prezidentských voleb v USA Hillary Clintonová nebude znovu usilovat o další politické funkce. Její spolupracovnice Neera Tandenová řekla, že se Clintonová chce věnovat pomoci rodinám a dětem.

Tandenová nečeká, že poražená prezidentská kandidátka bude kandidovat na úřad starostky New Yorku ani na nic jiného. „Zjišťuje způsob, jak pomáhat dětem a rodinám. Na to se zaměřovala celý život. Nečekám, že se ještě někdy bude ucházet o volenou pozici,“ řekla Tandenová stanici CNN.

Je blízkou spolupracovnicí Clintonové a stojí v čele analytického centa pro americký pokrok. Reagovala podle CNN na informace, které se objevují v newyorských politických kruzích a podle nichž by se mohla Clintonová snažit kandidovat na starostku města.


Může za porážku Clintonové šéf FBI Comey?

Clintonová našla viníka. Za její porážku prý může šéf FBI

Hillary Clintonová


Clintonová se od voleb na veřejnosti příliš neukazuje a o svých plánech nehovoří, což dává prostor pro spekulace, uvedla CNN.

BRAND24

V případě, že by se ucházela o úřad starostky New Yorku, byl by jejím soupeřem demokrat a současný starosta Bill de Blasio. Volby se budou konat v listopadu. Clintonová v neděli přišla na Broadwayi na představení muzikálu The Color Purple. Byli s ní její manžel Bill Clinton a dcera Chelsea.

Dále čtěte:

Clintonová získala o 2 miliony hlasů více, přesto prohrála

Clintonová: Porážka bude bolet dlouho. Trumpovi ale nabídla spolupráci


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).