Menu Zavřít

Ztráta na úvod. Čínská CEFC loni v Evropě prodělala 120 milionů

27. 9. 2016
Autor: ČTK

Čínská investiční skupina CEFC Group (Europe) Company, která v Česku investovala přes 20 miliard korun, vykázala loni ztrátu 120 milionů korun. Společnost, která zastřešuje evropské aktivity CEFC, byla oficiálně založena 16. června 2015.

Hospodářský výsledek za loňský rok je podle mluvčího CEFC Pavla Bednáře v souladu se záměrem CEFC vstoupit na český a evropský trh. „Společnost CEFC je na začátku svých investičních aktivit v ČR a v Evropě a rozsáhle investuje do rozvoje svého podnikání, plánuje zde působit dlouhodobě a návratnost svých investic očekává ve střednědobém a dlouhodobém horizontu,“ řekl Bednář.

CEFC plánuje v Česku a střední a východní Evropě investovat další desítky miliard korun. Skupině CEFC v Česku patří mimo jiné fotbalový klub Slavia Praha a pivovarská skupina Lobkowicz. Investovala i v mediálních skupinách Médea Group a Empresa Media. Také převzala strojírenský a metalurgický podnik Žďas ve Žďáru nad Sázavou, spolu s ním jeho dceřinou společnost TS Plzeň a také majoritní podíl v německé společnosti ŽĎAS SGS.

BRAND24

Na jaře CEFC za 2,3 miliardy korun vstoupila spolu se skupinou Rockaway Capital do internetového prodejce zájezdů Invia.cz, zvýšila také podíl v leteckém dopravci Travel Service téměř na polovinu. V metropoli jí patří pětihvězdičkové hotely Mandarin Oriental Prague v Praze na Malé Straně a Le Palais Art Hotel Prague na Vinohradech.

Skupina CEFC China Energy Company Limited působí především ve financích, energetice a průmyslu. Založena byla počátkem 80. let a dnes je největší soukromou společností v Šanghaji a šestou největší privátní firmou v Číně.


Čtěte dále:

CEFC má volnou cestu k hotelu Mandarin Oriental

Čínská CEFC převzala žďárskou strojírnu Žďas

Pivovary Lobkowicz zcela ovládnou Číňané


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).