Menu Zavřít

Zisk ČSOB stoupl v pololetí o dvanáct procent. Atakuje 10 miliard

10. 8. 2017
Autor: Pinkas Martin/Euro

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním pololetí stoupl meziročně o 12 procent na 9,4 miliardy korun. Růst podpořila silná výkonnost finančních trhů, jednorázový výnos z vypořádání dřívějšího soudního sporu, vyšší příjmy z poplatků a nižší náklady na riziko.

Objem úvěrů ČSOB vzrostl o sedm procent na 653 miliard korun, objem vkladů se zvýšil o 14 procent na 849 miliard korun. Celkový objem aktiv pod správou skupiny stoupl meziročně o sedm procent na 196 miliard korun. Provozní výnosy vzrostly o sedm procent na 19,2 miliardy korun. Provozní náklady meziročně stouply o procento na 8,1 miliardy korun.

K výsledku ČSOB přispěl také silný růst obchodních objemů, který byl tažen růstem hypoték, firemních a spotřebitelských úvěrů. Ukazatel podílu problematických úvěrů, tzv. úvěrů v selhání, klesl na minimum 2,58 procenta.

„Zaznamenali jsme rekordní prodeje hypoték, další nárůst objemu firemních úvěrů. Nové strategické partnerství s Českou poštou prodlouží čtvrt století dlouhou vzájemnou spolupráci a umožní nám výrazně rozšířit naši nabídku bankovních a pojistných produktů, rozvíjet síť specializovaných bankovních přepážek, ale i dosáhnout významných synergií,“ uvedl generální ředitel ČSOB John Hollows.

Skupina ČSOB
Do Skupiny ČSOB patří ČSOB, Hypoteční banka, Českomoravská stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Asset Management, ČSOB Factoring a skupina Patria. ČSOB patří do mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy.

Čisté úrokové výnosy meziročně stouply o tři procenta na 11,35 miliardy korun. Čistý výnos z poplatků a provizí vzrostl o dvě procenta na 3,17 miliardy korun.

Ke konci června měla ČSOB 1067 bankomatů a 726 poboček a poradenských center. Počet klientů samotné banky ČSOB ke konci pololetí byl se 2,776 milionu meziročně stabilní.

CONTENT24

Konkurenční Komerční banka v prvním pololetí zvýšila čistý zisk o 15 procent na 7,7 miliardy korun. České spořitelně čistý zisk meziročně klesl o 6,9 procenta na 7,7 miliardy korun.

Čtěte také:

Belgický majitel ČSOB i díky snížení rezerv ve čtvrtletí navýšil zisk o 36 procent

Podepsáno. ČSOB bude na poštách své služby nabízet dalších deset let


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).