Menu Zavřít

Vítkovice Heavy Machinery pod novým managementem

15. 6. 2017
Autor: VMG

Společnost Vítkovice Heavy Machinery (VHM) ze strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group ostravského podnikatele Jana Světlíka vyměnila pod vedením generálního ředitele Martina Bednarze celý management. Novým finančním ředitelem se stal Zdeněk Knápek, jakost bude řídit Petr Říha, nákup Lenka Vítečková, technickým ředitelem se stal Miloš Bronček, obchod dostal na starosti Jiří Brož a výrobu Vlastimil Molek.

„Všechny členy týmu jsem hledal mezi zkušenými odborníky. Téměř všichni členové vedení jsou externími posilami přicházejícími z firem mimo skupinu Vítkovice. Jiřího Brože a Vlastimila Molka naopak považuji za klíčové opory zevnitř skupiny. Jsou to lidé se špičkovou znalostí obchodu a know-how naší firmy,“ uvedl Bednarz, jenž do firmy nastoupil v únoru.

Úkolem nového manažerského týmu VHM je podle Kijonkové rychlejší prosazování nezbytných změn, které vedení Vítkovic od podzimu dělá jako součást celkové restrukturalizace strojírenské skupiny. „Významnou obměnou prošla rovněž většina odborných ředitelů v převážné části dceřiných společností strojírenské skupiny Vítkovice,“ uvedla mluvčí Vítkovic Eva Kijonková.


Tahanice o Vítkovice: exekutor donutil miliardáře Berana vrátit akcie Světlíkovi

  David Beran


Vítkovice Heavy Machinery dodávají těžké ocelové díly nebo konstrukce do různých průmyslových odvětví. Zaměstnávají více než 1100 lidí.

BRAND24

Skupina Vítkovice Machinery Group se loni dostala do finančních problémů a čtyři z jejích firem - Vítkovice Power Engineering, Vítkovice Gearworks, Vítkovice Envi a Vítkovice Revmont - skončily v úpadku. Celá skupina zahrnuje více než 20 firem, které mají dohromady téměř 5000 zaměstnanců.

Dále čtěte:

Vítkovice lákají cizí kapitál. Skupina jedná se dvěma investory

Do Česka míří dva velké čínské fondy. Slibují miliardové investice

Šéf Vítkovic Witassek: Přežijeme nejen rok 2017


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).