Menu Zavřít

Šlemr dostal košem. Pegas není na prodej, tvrdí největší akcionář

18. 7. 2017
Autor: Pegas Nonwovens

Investiční společnost R2G se záhy dočkala záporné odpovědi na svou nabídku převzít všechny akcie znojemského výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens. Největší akcionář Wood Textiles Holding podle agentury Reuters uvedl, že svůj zhruba čtvrtinový podíl akcií prodat nemíní.

R2G, investiční společnost spravovaná nadací založenou Oldřichem Šlemrem a nakládající s majetkem zakladatelů Avastu Eduarda Kučery a Pavla Baudiše, oznámila svůj záměr předložit nabídku na odkup akcií Pegasu včera. Nabídnout chtěla 1010 korun za akcii, což představuje 8procentní prémii proti zavírací ceně titulu na pražské burze a znojemskou firmu nabídka oceňuje na 9,3 miliardy korun, uvádí Reuters.

Wood Textiles nemá v úmyslu svůj podíl prodávat. „V tuto chvíli si ceníme růstového potenciálu Pegasu, takže neměníme svou strategii, která je dlouhodobá. Podílníkem jsme od roku 2009 a prodej nezvažujeme,“ řekl Reuters šéf Wood Textiles Petr Vosvrda.

Hodnota akcií Pegasu v reakci na nabídku dnes vzrostla na rekordních 1020 korun.

 Vývoj akcií Pegasu po nabídce R2G

R2G, která drží 8 procent akcií Pegasu, ve své nabídce uvedla, že má v úmyslu podporovat strategický růst společnosti v Evropě i v mimoevropských zemích včetně akvizic.

R2G je rodinná investiční kancelář a správce rodinného majetku se sídlem v Praze, kterou v srpnu 2016 založil průmyslník Oldřich Šlemr. Vložil do nich prostředky, které získal prodejem gumárenského holdingu ČGS švédské společnosti Trelleborg. Přímé investice jsou realizovány prostřednictvím investiční platformy R2G Club disponující majetkem v hodnotě více než 1 miliardy EUR podporované Šlemrem, Kučerou a Baudišem.

Pegas je významný výrobce netkaných textilií využívaných převážně pro produkty osobní hygieny, v menší míře pak ve stavebnictví, zemědělství a medicínských aplikacích. Je aktivní především na trzích v Evropě, Středním východě a v Africe.

CONTENT24

Dále čtěte:

Pegas Nonwovens investuje v JAR dvě miliardy. Nabere stovky lidí

Druhá míza gumárenského krále. Šlemr skupuje minerální vody

 Oldřich Šlemr na snímku z roku 2012


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).