Menu Zavřít

Pivovar AB InBev kupuje výrobce energetických nápojů Hiball

20. 7. 2017
Autor: AB Inbev

Největší světový pivovar Anheuser Busch InBev koupí výrobce energetických nápojů Hiball, který rovněž vlastní značku perlivých ovocných biošťáv a vody Alta Palla. Finanční podmínky transakce firma v prohlášení nezveřejnila.

Akvizice znamená pro pivovar další krok do sektoru nealkoholických nápojů v USA. Firma nyní ve spolupráci s firmou Starbucks vyrábí čajový nápoj Teavana. Řadu energetických a nealkoholických nápojů a čajů však AB InBev prodává v Latinské Americe.

AB InBev v květnu oznámil, že plánuje do roku 2020 investovat ve Spojených státech dvě miliardy dolarů (44,8 miliardy korun). Investice mají směřovat do pivovarů a do nealkoholických nápojů.

AB InBev rozšiřuje své portfolio v USA
Spotřebitelé se ve Spojených státech odklánějí od amerických ležáků, včetně jeho značek Budweiser a Bud Light, k pivům od menších pivovarů a dovezenému z Mexika, vínu a lihovinám. Nealkoholické nápoje nyní představují zhruba 13 procent celkového objemu prodeje firmy. V USA je však jejich procentní podíl na objemu prodeje zanedbatelný, uvedla mluvčí společnosti.

Transakce by měla být dokončena ve třetím čtvrtletí, napsala agentura Reuters.

BRAND24

Firma Hiball byla založena v roce 2005. Nyní má 20 zaměstnanců. Její maloobchodní tržby za posledních 12 měsíců činily 40 milionů dolarů, řekl listu The Wall Street Journal informovaný zdroj.

Dále čtěte:

AB InBev pokračuje v odprodejích. Nabízí německé pivovary Hasseröder a Diebels

Registr smluv nechrání know-how, tvrdí Budvar

České pivovary loni uvařily nejvíc piva v historii. Hojně pili i turisté


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).