Menu Zavřít

Levný benzin táhne. Tržby Tank ONO se blíží 15 miliardám

10. 2. 2017
Autor: tank-ono.cz

Tržby sítě nízkonákladových čerpacích stanic Tank ONO bratrů Ondrových loni dosáhly téměř 15 miliard korun, což je zhruba o polovinu víc než v případě největší tuzemské sítě čerpacích stanic Benzina. Ta však tržby eviduje bez spotřební daně.

„Obrat jsme měli podle neauditovaných výsledků zhruba 14,7 miliardy korun a zisk asi 50 milionů korun,“ řekl týdeníku Euro spolumajitel Tank Ono Jiří Ondra. U Benziny tržby bez spotřební daně za rok 2016 dosáhly 9,1 miliardy korun.

Tank Ono přitom provozuje pouhých 39 čerpacích stanic, Benzina jich měla loni 363, a měla také podstatně vyšší provozní zisk před odpisy (EBITDA): 958 milionů korun.


Přečtěte si, co by měla obsahovat kupní smlouva na auto

 ilustrační auto


Byznys bratrů Jiřího a Petra Ondrových stojí už 23 let na jednoduchém principu. Benzín a naftu prodávají s velmi nízkou marží a snaží se držet co nejníže náklady. Firma sídlí dosud v malém domku na okraji Plzně, prakticky neutrácí za marketing. Zatímco velké sítě mají marži 3 až 4 koruny, u nízkonákladovky se pohybuje mezi 70 haléři a korunou na litr.


Chaos na benzínkách? Čtěte:

E5 a B7. Na českých pumpách se objeví nové značení paliva

Ilustrační foto


Loňské tržby Tank Ono mírně poklesly oproti roku 2015, kdy firma utržila 15,2 miliardy korun, a kvůli investicím vydělala jen 24 miliony. „Bylo to způsobeno nižšími prodejními cenami pro zákazníky. V roce 2016 jsme vytankovali víc, ale ceny byly abnormálně nízko kvůli levné ropě,“ říká Ondra.

Firma bratrů Petra a Jiřího Ondrových loni otevřela čtyři čerpací stanice - v Řasnici-Strážném na Šumavě, Břestu na Kroměřížsku, v Praze-Štěrboholích a na hraničním přechodu do Německa ve Vojtanově.

CONTENT24

Dále čtěte:

Ministerstvo dopravy chce, aby auta s přetočeným tachometrem přišla o technický průkaz

ilustrační foto

Česká spotřeba nafty a benzínu vzrostla, díky ekonomice i počasí

Čeští řidiči kupovali letos palivo nejlevněji za posledních sedm let


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).