Menu Zavřít

Frooma a Cavendishe oblékne český Kalas

16. 11. 2016
Autor: čtk

Česká společnost Kalas Sportswear, která se specializuje na výrobu cyklistického oblečení, se stane oficiálním dodavatelem Britského cyklistického svazu. Spolupráce bude zahájena 1. ledna příštího roku a potrvá čtyři roky.

Kalas Britům podle smlouvy bude dodávat sportovní i volnočasové oblečení. Provozní šéf britského svazu Jamie Obank si volbu pochvaluje: „Hledali jsme nového dodavatele s jediným cílem: aby naši sportovci mohli nadále podávat mimořádné výkony. Proto jsme hledali společnost, která bude schopna dodat vysoce kvalitní a inovativní oblečení za rozumnou cenu. Právě Kalas tomuto zadání odpovídá. Těšíme se, že společně vytvoříme novou generaci závodního oblečení.“

Jednatel a spolumajitel Kalasu Jakub Věncek si cení, že Britové upřednostnili českou společnost před některými slavnějšími jmény. „Konkurenty, kteří s námi byli ve výběrovém řízení, uvést nemohu, ale víme, že se jednalo o dvě velké italské značky. Mnohem větší firmy, než jsme my,“ uvedl Věncek na dotaz webu Euro.cz.

Přednost české firmě dali Britové podle Věncka kvůli kvalitě, schopnosti inovací a úrovni servisu. „Tím myslím hlavně rychlost dodání, kterou máme většinu roku 4-6 týdnů, což je polovina průměru v naší branži,“ doplnil Věncek. Pro Kalas jde u této zakázky především o prestiž a možnost zviditelnit značku ve Velké Británii.

Britští cyklisté patří ke světové špičce. Členy svazu jsou nedávní vítězové Tour de France Bradley Wiggins a Chris Froome stejně jako spurtér Mark Cavendish. Wiggins jako reprezentant Velké Británie vyhrál tři zlaté olympijské medaile v dráhové cyklistice, čtvrté zlato má ze silniční časovky. Trojnásobný vítěz Tour de France Froome získal v britských barvách dva olympijské bronzy. Cavendish pro Británii letos vybojoval olympijské stříbro na velodromu v Riu.

Firma Kalas působí od roku 1995 v Táboře. Ročně dodává přes 100 tisíc kusů výrobků a vytvoří na 5000 unikátních designů. Při vývoji spolupracuje s profesionálními jezdci. U zrodu společnosti stál dlouholetý trenér a funkcionář Čestmír Kalaš.

Dále čtěte:

Cyklistický výrobce Specialized se v Česku zbavil obchodů

BRAND24

Red Bullu se v německém fotbalu daří. Další cíl: Anglie

Le Mans počesku. V Brně se jela čtyřiadvacetihodinovka


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).