Menu Zavřít

Euro kleslo vůči dolaru na sedmiměsíční minimum

21. 10. 2016
Autor: Profimedia.cz

Euro se dnes na devizových trzích ve světě propadlo vůči dolaru až na sedmiměsíční minimum pod 1,09 dolaru. Navázalo tak na čtvrteční pokles, za kterým stály výroky šéfa Evropské centrální banky (ECB) Maria Draghiho. Ty signalizovaly, že ECB nehodlá s ukončením programu nákupu dluhopisů spěchat a naopak si nechává otevřené dveře pro další podpůrné kroky.

Kurz jednotné evropské měny sestoupil odpoledne o půl procenta na 1,0870 dolaru. Byla to jeho jeho nejnižší úroveň od 10. března.

ECB na čtvrtečním zasedání podle očekávání nechala svou měnovou politiku beze změn. Draghi označil za nepravděpodobné, že by ECB přikročila k náhlému ukončení programu nákupů dluhopisů, kterým se snaží podporovat hospodářský růst a inflaci v eurozóně, a naopak nechal na stole širokou škálu možností dalších podpůrných kroků.

BRAND24

Na nové maximum za více než osm měsíců se dnes dostal i dolarový index, který sleduje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn. Vystoupil na 98,764 bodu, což je nejvyšší hodnota od 3. února. K jeho růstu přispívají vyhlídky na zvýšení úrokových sazeb ve Spojených státech.

Roční vývoj kurzu eura k dolaru

Dále čtěte:

Pád libry pokračuje, množí se pesimistické scénáře

Akcie Deutsche jsou na novém minimu, šéf banky vyzývá ke klidu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).