Menu Zavřít

Commerzbank bude propouštět. O práci přijde 5 tisíc lidí

23. 9. 2016
Autor: Profimedia.cz

Vedení německé bankovní společnosti Commerzbank hodlá podle ekonomického listu The Wall Street Journal zrušit minimálně 5000 pracovních míst, což odpovídá více než deseti procentům celkové pracovní síly podniku.V rámci širší reorganizace aktivit banka plánuje zrušit i jednu z divizí. Reaguje tak na slabou ziskovost v době nízkých úrokových sazeb a na slabší aktivitu klientů.

Commerzbank je podle tržní hodnoty druhou největší bankou v Německu. Na konečné podobě plánu reorganizace banka podle zdrojů stále pracuje, představit by ho měla koncem příštího týdne, kdy bude o nové strategii banky hovořit generální ředitel Martin Zielke.

Banka podle zdrojů v rámci nové strategie zruší divizi, která poskytuje služby středně velké klientele. Menší klienti prý budou převedeni do divize drobného bankovnictví, zatímco větší klienti se přesunou do divize investičního bankovnictví.

Commerzbank v prvním pololetí hospodařila s čistým ziskem 372 milionů eur (10,1 miliardy Kč), což je meziroční propad o více než 40 procent. Banka počítá s poklesem zisku i za celý rok.


Také si přečtěte:

Největší IPO roku: Čínská poštovní spořitelna vstoupila na burzu

BRAND24

Kam zmizela tradiční spořivost? Němci utrácejí jako o život

Tvrdé dozvuky krize pro Deutsche Bank. USA chtějí 14 miliard dolarů


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).