Menu Zavřít

Bauer Technics investuje miliardy na východních trzích

16. 12. 2016
Autor: Bauer Technics

Společnost Bauer Technics se sídlem ve Stádleci u Tábora staví v Bělorusku farmy za miliardy korun. Další velké plány má v Kazachstánu a Rusku.

Česká firma spustí na jaře příštího roku stavbu obří farmy pro chov vepřů v Bělorusku. Projekt naváže na aktuální výstavbu za téměř miliardu. „V současnosti se dokončuje velká farma pro chov prasat v Bělorusku za skoro miliardu korun, po zimě by měla začít výstavba další farmy v mogilevské oblasti Běloruska za 780 milionů,“ potvrzuje pro web Euro.cz obchodní ředitel Bauer Technics Karel Líkař.

Mohutné investice míří kromě Běloruska, kde se má na českých farmách chovat až 50 tisíc prasat, také do dalších východních destinací. Stavět firma bude i velké drůbežárny. „Máme rozpracované projekty v Rusku, konkrétně farmu na 60 milionů násadových vajec, v Kazachstánu zase rozmnožovací chov prasat,“ říká Líkař.

Významné projekty dokončuje česká firma také na Slovensku pro dánskou zemědělskou společnost Dan Agrar. Expanzi plánuje v Kataru, kde je podle šéfa obchodu Bauer Technics velký potenciál v produkci vajec a kuřecího masa.

Před několika dny web Euro.cz informoval o výstavbě vepřína v africké Angole. Projekt za 750 milionů má být vlajkovou lodí afrických aktivit české společnosti. Součástí kontraktu je dvouletý management farem a proškolení personálu v Evropě. Angolská strana se rovněž domlouvá na širší spolupráci v oblasti školství. Angolští studenti by mohli získávat vzdělání na České zemědělské univerzitě v Praze.

CONTENT24

Společnost Bauer Technics se zabývá projektováním farem na klíč. Firma realizovala projekty v Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku, Alžírsku či na Slovensku. Jejím jediným akcionářem je RSBC Agro – Tech se sídlem v Praze.

Čtěte také:

Česká Rašelina investuje desítky milionů v Bělorusku

České podniky se vracejí na ukrajinský trh. Export roste o 42 procent

Čeští pekaři postavili pekárnu v Angole

Otevírá Česku dveře do Ghany. Podnikatel Laryea za to sbírá ocenění


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).