Menu Zavřít

Komárek na nákupech v Izraeli. Český miliardář investoval do datové firmy PlainID

17. 7. 2018
Autor: KKCG

Izraelská firma PlainID se zabývá autorizací uživatelů v online prostředí. Jinými slovy určuje, kdo a kdy získá přístup k citlivým osobním datům zákazníků či jiných uživatelů. Komárkova KKCG v ní získala podíl skrze společnost Springtide Ventures.

Kromě Springtide Ventures ze skupiny KKCG Karla Komárka do PlainID zainvestovaly ještě tři další fondy - Viola Ventures, Capri Ventures a iAngels.

„Celková investice je 11 milionů dolarů (asi 244 milionů korun), velikosti participací od jednotlivých investorů ani valuaci nezveřejňujeme,“ řekl týdeníku Euro Tomáš Jiroušek ze Springtide Ventures.

Kromě zkušených lidí si tak podle Jirouška Komárkův fond kupuje technologické řešení, které „řeší reálný problém v rychle nastupující podnikové automatizaci“. Springtide Ventures se dlouhodobě zajímá o firmy z oblasti kybernetické bezpečnosti.

PlainID, která umožňuje firmám kontrolovat autorizace identit v reálném čase, použije získané finance na další rozvoj. Investice zamíří především do americké pobočky firmy, kde bude posilovat vývojové centrum a zákaznickou podporu.

„Oblast autorizace se mění. To, kdo a kdy má získat přístup k datům, je tedy klíčová otázka, která vyžaduje správnou odpověď,“ myslí si Oren Ohayon Harel, generální ředitel a spoluzakladatel firmy PlainID, která vznikla v roce 2015.

Springtide Ventures je součástí skupiny KKCG zaměřující se na rizikové investice a specializuje se na vyhledávání technologických startupů s vysokým potenciálem, které se zaměřují na kybernetickou bezpečnost, cloudovou infrastrukturu, průmysl 4.0, umělou inteligenci a marketing.

Doposud Springtide Ventures investoval do izraelských firem Bio-Nexus a Spotinst a českých firem cloud4com, Cleerio, Geewa, ThreatMark a nedávno do firmy Techloop.

Dále čtěte:

Akvírujte a expandujte. Tahouny velkých transakcí jsou nejbohatší Češi a Slováci

Výnosná sázka na hazard. Sazka loni Komárkovi a Šmejcovi vydělala 2,4 miliardy

BRAND24

Odkazuji ti podnik, dítě moje aneb Předávání firem v Česku

majitel a šéf skupiny Koh-i-noor Holding Vlastislav Bříza


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).